15 juli 2016, door Maartje

De Vrijdag Vragen – Elda Dorren

15 juli 2016, door Maartje

De Vrijdag Vragen – Elda Dorren

In de Vrijdag Vragen leggen we iedere vrijdag een aantal vaste vragen voor aan een bekende moeder (en zo nu en dan een bekende vader) en onze eigen buddy’s. Deze vrijdag lees je de tips van buddy Elda Dorren. Elda verdiende haar sporen als journalist en redacteur bij – o.a. – NRC Handelsblad, design magazine Items en als hoofdredacteur van muziekplatform MixedWorldMusic en is momenteel muziekprogrammeur bij concertgebouw De Doelen. Ze woont in het Rotterdamse met man en dochters Olivia en Noa. Dankzij Elda’s Spaanse achtergrond is ze vaak op het Iberisch schiereiland te vinden van waaruit ze ook bericht voor Bartje.

Wat vind je de allerleukste plek om met vrienden en kroost te borrelen?
"Borrelen doen we niet zo vaak, maar eten des te meer! De laatste en tot nu toe beste hotspot om te eten met kinderen is restaurant Thuisch in Kralingen. Dankzij een heuse kinderkamer en een nog geweldiger tuintje dat afgesloten en veilig is, kun je eindelijk (!) rustig eten. De kindermenuutjes worden geserveerd op een Mickey Mouse-bord en de biologische knakworsten met frietjes en appelmoes binnen minuten verorberd!"

Wat neem je steevast mee als je met je mini de deur uit gaat?
"Ehm, mijn man en ik zijn een beetje van de Knausgård-generatie: na het eindeloze ge-emmer van het boenen van gezichtjes, het kammen van haren, het aantrekken van schoenen en jassen zijn wij altijd zo blij dat we eindelijk de deur uit zijn, dat we er meestal pas in de auto of in het park achter komen dat we de luiertas vergeten zijn."

Wat vind je de beste vakantiebestemming voor het gezin?
"Het huis van mijn vader aan de Zuid-Spaanse kust, met een ommuurde tuin waar de kids in hun blote billen rond kunnen lopen en met heerlijk zwembad en zandstrand op loopafstand. Voor onbezorgd luieren, voor zover dat kan met twee kabouters."

In welk kledingmerk kun jij je kind uittekenen?
"Toch nog steeds gouwe ouwe Zara en steeds vaker de Scandinavische merkjes die ik van mijn reizen uit het hoge Noorden meebreng."

Wat is de ultieme wannahave voor de kinderkamer?
"Wij zijn niet zo van de spi-spa-spulletjes (vrij naar Aaf Brandt Corstius), dus wij hebben een vrij eenvoudige kinderkamer. Een bijzonder item daarin is wel het witte vintage spijlenbedje met rode en blauwe kralen: dat is van mijn schoonfamilie en dateert uit de jaren zestig. Een item met geschiedenis kan geen kwaad tussen al die cleane kinderspullen."

Wat is de gouden eet-tip voor kinderen?
"Ik maak minstens een keer per maand spinazie-kaaspannenkoeken met volkoren speltmeel. Die worden bij ons thuis aangevallen als een biefstuk door een meute hongerige honden en zijn nog gezond ook. En voor Mathijs en mij is het ook geen straf."

Welke moeder inspireert jou het meest?
"De moeder die echt kan genieten van haar kinderen. Soms leven we zo gehaast en zijn we met ons hoofd half bij het werk, half bij het huis en half bij de kinderen. Ik vind het inspirerend als ik moeders zie die, als ze dan met hun kleintje(s) zijn, helemaal in het nu zijn."

Tip
"Een zomertip: wil je 'gezond'  smeren (met minerale zonnebescherming) maar word je ook helemaal krankjorum van de dikke, onsmeerbare witte drab die helaas vaak in die tubes zonnebrandcrème zit? Een paar jaar geleden ontdekte ik het merk Coola: de (minerale) kindercrème is wat prijziger maar oh, wat smeert hij lekker. Voor gelukkige - en gezonde - kindjes en mama's!"