26 augustus 2016, door Maartje

De Vrijdag Vragen: Elsbeth Grievink

26 augustus 2016, door Maartje

De Vrijdag Vragen: Elsbeth Grievink

Bart's Buddy Elsbeth Grievink werd geboren in een dorp, maar vertrok zodra het kon, naar ‘de grote stad’. Samen met man Tom, dochter Lore zoon Filippe geniet ze nog steeds van alles wat wonen in Rotterdam-West met zich meebrengt. Vanuit huis schrijft ze verhalen voor mode-, interieur- en reisbladen en doet ze PR voor culturele instellingen. Steden bezoeken, kunst kijken, restaurants uitproberen, shoppen en bijzondere plekken ontdekken comes dus with the job. Vandaag haar tips in onze wekelijkse rubriek De Vrijdag Vragen!

(Meer Elsbeth? Zie Elsbeth Grievink)

Wat vind je de allerleukste plek om met vrienden en kroost te borrelen?
"Westerpaviljoen, een fijn grand café met al even grand terras in Rotterdam-West. Ik zal er inmiddels al wel honderd heerlijke avonden hebben stukgeslagen. Zonder, maar ook mét kinderen, want er is een goed speelhoekje, verschoonkussen en geschikt kindereten. En voor warme zomeravonden het dek van Stoomschip Rotterdam, waar je je kids in het zwembadje zet en zelf aan de rand plaatsneemt met een cocktail."

Wat neem je steevast mee als je met je mini’s de deur uit gaat?
"Lievelingsbeer Jules, glitternagellak, een toverstaf, een hartjeszonnebril, een knipseltje, edelstenen, een paar Brio-wagonnetjes, Frozen-pleisters en dat wat zoon Filippe op dat moment toevallig in zijn knuistjes heeft – een pollepel, mijn iphone, een paar pagina’s krant - en niet wil loslaten."

Wat vind je de beste vakantiebestemming voor het gezin?
"Ik ben Oostenrijk-fan. Ik hou er enorm van de bergen in te gaan en met z’n allen een beetje hangen bij een beek, naakstlakken te bestuderen en kaiserschmarrn te eten bij een Jausenstation (een simpel restaurantje in de bergen). Wat voor kinderen heel leuk is daar, is logeren bij de boer. Dat kan er volop."

In welk kledingmerk kun jij je kind uittekenen?
"HEMA, H&M, Zara en af en toe wat Petit Bateau en Kidscase."

Wat is de ultieme wannahave voor de kinderkamer?
"Een hoogslaper met een ‘hut’ eronder. Mijn moeder was zo lief om de gordijntjes te naaien voor die van mijn dochter. Oh, en Sam het schaap. Een wekker in de vorm van een schaap die zijn ogen sluit als je kind moet gaan slapen, en ze weer opendoet als het ochtend is. Een ideaal middeltje om je kind te leren om niet voor 7 uur ‘s ochtends naast je bed te komen staan."

Wat is de gouden eettip voor kinderen?
"Sja, had ik die maar! Om er genoeg groenten in te krijgen maak ik zelf vaak lekkere gladde soepen. En als Lore tv kijkt, zet ik heel sluw een schaaltje rauwe worteltjes en tomaatjes naast haar neer. Die gaat dan wel leeg. En als ik in een hysterische bui ben, dan leg ik het eten in de vorm van een gezichtje op het bord: twee tomaten als oogjes, stukjes kip als tanden, stekelhaar van sperziebonen, etcetera."

Welke moeder inspireert jou het meest?
"Ik merk dat ik heel vaak gewoontes van mijn eigen moeder kopieer, of mezelf dingen hoor zeggen die zij altijd tegen mijn broer en mij zei toen wij klein waren. En als ik naar vriendinnen kijk, denk ik ook vaak: briljant hoe jullie het allemaal gedaan krijgen. Werken, kinderen grootbrengen, jezelf ontplooien. Iedereen die dat combineert, en plezier heeft, inspireert me."