16 december 2016, door Maartje

De Vrijdag Vragen: Maud Fontein

16 december 2016, door Maartje

De Vrijdag Vragen: Maud Fontein

Maud Fontein (33 jaar) woont samen met JB in Oegstgeest. Ze is moeder van Julie (6), Mees (4) en Max (1 maand). Ze is fotograaf en fotografeert baby's, gezinnen, hele families, voor kindermerken: alles wat met kids te maken heeft én niet te geposeerd is. Daarnaast geeft Maud cursussen aan ouders met een 'grote camera', maar die eigenlijk niet verder komen dan de automatische stand. Maud's doel is om gezinnen gelukkig te maken met tastbare échte momentopnames van hun levens. Meer Maud lees  je hier

Wat neem je steevast mee als je met je mini de deur uit gaat?
"Stiften en een kleurboek voor Julie (de cappi stiften van stabilo zitten vast aan een ringetje en zijn o gevormd dat ze niet van tafel rollen, lekker praktisch!), een zoekboek of een ziplockje met klei voor Mees. En sinds kort natuurlijk weer de hele babyrambam voor kleine Max. Wat sowieso standaard mee gaat is een super fijne omslagdoek van La Petite V; om Max warm te houden, om op te liggen of als cover up tijdens het voede."

In welk kledingmerk kun jij je kind uittekenen?
"De zachte basics van Gray Label zijn favoriet, voor Mees aangevuld met Scotch Shrunk en Zara. En voor Juul met Petit Bateau en Zara. Voor Max vind ik de pakjes en rompers van Petit Bateau het fijnst en Zara mini."

gray-label-2

Wat vind je de beste vakantiebestemming voor het gezin?
"Oostenrijk! Altijd een topbestemming. In de winter om te skiën en in zomer om te wandelen. Afgelopen zomer waren in Filzmoos en hebben eindeloos door de bergen gestruind met de kids. Het leukste vond ik dat je echt samen bezig bent om een doel, de top, te bereiken. De ene keer loop je naast de een en klets je wat, dan weer naast de ander. Heel veel écht contact. Elk restaurant rekent op kleintjes en van waterbanen en geitjes tot traptractoren en skelters; er is altijd wat te doen voor ze. Ook Vlieland is een all time favorite waar we minimaal 1 keer per jaar te vinden zijn."

Wat is de ultieme wannahave voor de kinderkamer?
"Een bed, haha. Eindelijk rust! Nee hoor, grapje. Een tipi en een verkleedkist: gegarandeerd uren speelplezier. De oudste twee zijn trouwens ook heel blij met hun bureautjes. Juul een retro eenpersoons-bureau met een ‘geheim’ kastje en Mees heeft een oud dubbel schoolbankje. Van schooltje spelen tot rustig kleuren: ze worden volop gebruikt."

Wat vind je de allerleukste plek om met vrienden en kroost te borrelen?
"Grote kans dat als je me zoekt, ik op het strand van Noordwijk te vinden ben. Voor werk, om te wandelen, voor koffietjes en inderdaad: met vrienden en kids. De allerleukste plek vind ik Branding Beachclub (in de winter de Winter Lodge) en in de zomer ook het kleine zusje van de Branding: strandclub Witsand. Iets dichterbij huis is het Buitenhuis aan het Valkenburgse meer. Beetje het zelfde sfeertje als bij de Branding. Let wel op met kleine kids: het ligt vrijwel direct aan het water. Leiden is ook om de hoek en daar gaan we graag naar Lot en de Walvis, toptent!"

barts-boekje-lodge-noordwijk

Wat is de gouden eettip voor kinderen?
"Ze alles laten proeven, mee helpen met bereiden. Ik probeer ze vooral bij te brengen dat het om balans gaat. Snoepen mag en hoort er nou eenmaal bij van tijd tot tijd. Als we ‘s ochtends een koffietje op het strand gaan drinken en ‘s middags naar een feestje gaan, mogen ze zelf bepalen waar ze dan bijvoorbeeld appelsap of fristi willen drinken. Het is niet én én. Willen ze limo mee naar school? Prima, maar dan krijgen ze dat niet meer na school. En natuurlijk, als het even uit de hand is gelopen qua suiker zoals nu na Sinterklaas, dan maak ik een pasta met een tien-soorten-groentensaus waar ik alle groente door de tomatensaus pureer."

Welke moeder inspireert jou het meest?
"Mijn eigen moeder! God, wat was zij toch relaxed (en nog steeds trouwens): iedereen kon mee-eten, mocht blijven spelen en in het weekend blijven logeren. Ze bemoeide zich nauwelijks met school, waardoor het echt onze eigen verantwoordelijkheid was en we niet lui achteroven hingen tot mama riep dat er huiswerk gemaakt moest worden. Ik hoop dat ook zo bij mijn eigen kids te kunnen doen! Maar dat zal wel lastig worden in deze tijd waarin de ouderparticipatie aan het schoolwerk de norm lijkt te zijn geworden." 

winter-wonderland

Tip
"In Noordwijk is het Winter Wonderland weer open! Een gezellig winterse tent met schaatsbaantje waar zes weken lang allerlei activiteiten worden georganiseerd. Eerst een strandwandeling, dan lekker schaatsen met de kids en een warme choco drinken. "