12 augustus 2016, door Maartje

De Vrijdag Vragen: Nina van Hilst

12 augustus 2016, door Maartje

De Vrijdag Vragen: Nina van Hilst

Vandaag in de Vrijdag Vragen de tips van Bart's buddy Nina van Hilst. Nina woont samen met British papa Tom, ‘grote broer’ Shiba Inu (de hond) Cuzco en baby Tala Moon. Vanuit hun stad Amsterdam gaan ze graag op avontuur. Of dat nu naar afgelegen oorden is of naar nieuwe plekken in eigen stad. Werkend in de communicatie, met een voorliefde voor alles wat duurzaam en eerlijk is. Vandaar dat ze aan het roer staat van Bart's Groene Boekje!

Wat vind je de allerleukste plek om met vrienden en kroost te borrelen?
"Borrelen doen we niet zo vaak. Met vrienden spreken we het liefst in het Vondelpark af. Het is om de hoek en de baby‘s worden toch wel erg blij van de blote voetjes in het gras. Volwassenen ook trouwens. Bij minder mooi weer vind ik de speciale kindercafés, waar de baby’s kunnen rond klauteren, een uitkomst. De Kleine Parade, MiniMarkt of De Boezemvriend hebben een fijne speelruimte voor mini en een fijne sfeer met genoeg lekkers voor mammie. Is het warm dan zijn de tuinen van Mahara of Ninour een leuke plek om af te spreken."

Wat neem je steevast mee als je met je mini de deur uit gaat?
"Standaard één ding te weinig. Er is altijd wel iets wat ontbreekt; de luierdoekjes, het flesje water of zelfs de luiers. Wat in deze 9-maanden-oude-fase dan steevast niét ontbreekt zijn soepstengels. Wat zijn die dingen een uitkomst om even je eten te kunnen opeten of wanneer het boodschappen doen toch net iets te lang duurde. Ook handig is de hydrofiele mega-doek, bijvoorbeeld van Aden&Anais; werkt multi-functie als dekentje, als regenkap, bij knoeien, tegen de zon, als kleedje en ik heb hem zelfs ooit als strandjurkje aan gehad."

Wat vind je de beste vakantiebestemming voor het gezin?
"Een baby van negen maanden oud is nog niet zo veeleisend op reis. En tot nu toe vinden we reizen en baby een goede combinatie. De komende jaren meer van Europa ontdekken is ons plan. Die verre reizen komen wel weer als ze er zelf iets meer van mee krijgt. We hebben dit jaar al redelijk wat tripjes gehad; met de boot naar Engeland, een citytrip Gent, met het vliegtuig naar Spanje, op roadtrip naar Wales. En dat was allemaal even leuk. Dé uitkomst voor vaak reizen met de baby vind ik de Babyzen Yoyo buggy. Ideaal als je van licht reizen houdt."

In welk kledingmerk kun jij je kind uittekenen?
"Tala’s garderobe is een ratatouille van pareltjes die haar vader mee neemt als hij op reis gaat voor werk, gekregen kleding van nichtjes of vriendinnen, handgemaakte breisels en basishemdjes en –leggings van organic cotton. Verder ben ik fan van Stella McCartney, duurzaam en een tikkeltje klassiek met een goede dosis humor. En Gray Label, heerlijk zachte stofjes en mooie simpele ontwerpen. Papa houdt van meer kleur en voegt regelmatig wat Mini Rodini aan haar kledingkast toe."

Wat is de ultieme wannahave voor de kinderkamer?
"Onze babykamer is een mix van oriëntaalse versiersels, handgemaakte kunstwerkjes en veel dieren. Alles wat er aan toegevoegd hoeft te worden moet van ver komen, door een vriend gemaakt zijn of een dierlijke vorm hebben. Wannahave voor de speelhoek is het speelgoed van Plan Toys. Dit is het ouderwetse houten speelgoed, maar dan in een nieuw jasje en met moderne functionaliteiten. Gemaakt met zorg voor de planeet, zonder giftige stoffen voor de bijtgrage kindjes, om jaren mee te gaan en het helpt de ontwikkelingen van je kleintje."

Wat is de gouden eettip voor kinderen?
"De gouden tip bestaat volgens mij niet echt. Als ik alle verhalen zo om me heen hoor, dan zijn alle kindjes hier zo verschillend in. Geduld hebben is in ons geval wel van toepassing. Al zou ik hier persoonlijk wel een portie meer van mogen hebben."

Welke moeder inspireert jou het meest?
"De moeder die het samenleven met kinderen her way doet. Die sterk genoeg is om haar eigen pad hierin te kiezen en op haar intuïtie vertrouwt. En de tijd neemt voor haar kinderen om aan te voelen wat goed is voor ze en samen te leren en genieten van het leven."

Meer Nina vind je hier!