7 oktober 2016, door Maartje

De Vrijdag Vragen: Renée Nix

7 oktober 2016, door Maartje

De Vrijdag Vragen: Renée Nix

Renée Nix (30 jaar) is mede-eigenaar (en onze kersverse buddy!) van het kids & baby label nixnut. Begin februari lanceerde ze samen met haar zus het merk, Renée vanuit haar woonplaats Parijs en zuslief vanuit Nederland. Na enkele jaren in Amerika te hebben gewoond, woont ze momenteel samen met partner David en zoontje Fos (8 maanden) in de Franse hoofdstad. Vanuit daar zal ze vanaf nu ook regelmatig haar (Franse) tips met ons delen. Eerst een kennismaking tijdens de Vrijdag Vragen!

Wat vind je de allerleukste plek om met vrienden en kroost te borrelen?
"Pavillon Puebla is een heel mooi plekje. Het zit in het centrum van Parijs, maar vanwege de ligging in het park ben je even weg uit de drukke stad. ‘s Avonds zit je er lekker met vrienden en overdag met kids. Het groene terras is bij warmere dagen heel knus! Fos kruipt nu nog lekker rond in deze tent, maar mensen met oudere kids kunnen hun croque monsieur in alle rust opeten terwijl de jonkies zich vermaken in het park; fijne combi!"

puebla

Pavillon Puebla

Wat vind je de beste vakantiebestemming voor het gezin?
"Fos is nog redelijk klein dus we slepen hem, nu nog, overal mee naar toe! Afgelopen zomer een roadtrip gemaakt langs de westkust van Frankrijk. Je hebt daar knusse eilandjes met een oud, Frans karakter en het is er wat ongerepter dan de kust in Zuid-Frankrijk. Mallorca is ook een fijn eiland; lekker dichtbij dus niet té lang vliegen. We zijn fan van eilanden, binnenkort naar Sicilië, kijken hoe dat bevalt."

In welk kledingmerk kun jij je kind uittekenen?
"Lastige vraag... nixnut nixnut nixnut! Hij draagt het uiteraard erg veel, maar onze items zijn juist ook goed te combineren met een leuk printje dus niet alléén maar rustige designs voor Fos. Het Italiaanse merk Tocoto Vintage en het Spaanse merk Numero 74 werken ook met mooie materialen en kleuren. Numero 74 heeft hele toffe accessoires voor de kinderkamer. Fos spaart momenteel voor een winterslaapzak van dit merk. De Franse retail-keten Monoprix (soort Hema) loop ik ook vaak even binnen. Ze hebben fijne, goedkopere spulletjes van het huismerk Bout’Chou."

numero-74

Numero 74

Wat is de ultieme wannahave voor de kinderkamer?
"Oké, dit is een heel praktisch antwoord, maar wat ik dus zelf een mega goeie tip vond, is het aanschaffen van een commode waarbij je je kindje niet alleen horizontaal kan neerleggen maar ook verticaal. Fos is nu erg bewegelijk dus dan is het verschonen een stuk makkelijker als hij met z’n billen naar mij toe ligt. Aangezien we hem de afgelopen 8 maanden ongeveer 1.300 keer verschoond hebben, is dat geen overbodige luxe."

Wat is de gouden eettip voor kinderen?
"We zijn nog niet in de fase beland waarbij Fos lastig doet met eten, dus ik gok die tips straks zelf goed te kunnen gebruiken. Maar ik heb wel een fijne tip voor Bourgondische ouders! Schaf een goede (!) babyfoon aan waarmee je om de hoek even een hapje kunt eten. Gedoe om voor die paar uurtjes een oppas te regelen en zo kun je er gemakkelijk even tussen uit samen."

Welke moeder inspireert jou het meest?
"Cliché, maar dat is mijn eigen moeder, zo geduldig en zorgzaam. Een groot nadeel van op afstand wonen, is dat Fos de familie niet met regelmaat kan zien. Maar áls hij er dan is; is het meteen één groot feest! Een oudere zus met kids is ook erg handig. M'n neefje Cibo is 1,5 jaar ouder dan Fos, dus zo kan ik steeds weer even afkijken hoe m’n zus de dingen regelt. Ze organiseert de boel vooral onder het motto ‘het leven niet drastisch omgooien zodra je kids krijgt’, en dat motto ligt ons wel. Natuurlijk roep ik dit niet meer als we meer dan één koter hebben, maar voor nu vind ik het een fijn uitgangspunt."

Tip
"Even het ‘kindje’ van mijn zus en mij promoten: www.nixnut.nl. Mag dat? :-)

nixnut

nixnut