Nederland, Amsterdam13 oktober 2023, door Maartje

Waar o waar gaan we vroeg dansen in Amsterdam (ja he hallo daar 35+ er, deze is ook voor jou)

Nederland, Amsterdam, 13 oktober 2023, door Maartje

Waar o waar gaan we vroeg dansen in Amsterdam (ja he hallo daar 35+ er, deze is ook voor jou)

Met ADE in het vizier (of 'achter ons' - ligt er maar net aan wanneer je dit artikel leest) houdt de vraag waar we (en dan is 'we' in dit geval 30+ (oke, 35+, oke, 40+)) vroeg kunnen gaan dansen in Amsterdam ons al weken, zo niet maanden bezig. En dan hebben we het niet over clubben in Amsterdam - we snappen zelf ook wel dat we dan maar wat langer op moeten blijven - maar WAAR O WAAR kunnen we heen voor zo'n eetavond die uitmondt in een danspas op de leukste hits? Nee, we bedoelen absoluut geen platte Hollandse hits; die adressen kunnen we prima vinden. Nee. Gewoon echt leuk dansen (en barhangen) op echt leuke goede hit-muziek. Je hebt festivals te over waar ze dit precies goed begrepen hebben (ken je Festival De Zon bijvoorbeeld? Aanrader hoor), dus waarom nou toch geen vast adres in onze hoofdstad? Gaan 'we' te weinig en zijn 'we' daarom geen verdienmodel? Is het er echt niet, of zitten ze gewoon zo goed verstopt? Wie het antwoord heeft, mag het me mailen (maartje@bartsboekje.com). Hier onder alvast met een voorzetje: vroeg dansen in Amsterdam doe je hier, beide adressen nieuw, dus het succes moet nog blijken, maar we hebben goede hoop!

inn Amsterdam

inn Amsterdam

iNN is de nieuwste revolutie in het Amsterdamse nachtleven‘. Dat zegt althans het persbericht. Revolutie? Wiewatwaar? Welnu, het zit ‘m in het feit dat het de allereerste 8PM club van Nederland is (Ha! Zie je wel, in het buitenland snappen ze het al veel langer), geïnspireerd door de microclubbing cultuur van wereldsteden als Berlijn, Londen en Tokio (puh). Microclubbing? Ja, dat vroegen wij ons ook al af. Dat wil zoveel zeggen dat het feest gewoon veel eerder begint. Daar kun je allerlei dingen omheen verzinnen, maar wat ons betreft equals vroeg beginnen aan eerder klaar equals eerder naar bed equals de volgende dag nog wat waard zijn. Al is het mooiste van het verhaal, dat je niet vroeg naar bed hóeft (maar wel mag). Nog beter: iNN doet het iedere dinsdag tot en met zaterdag! Laat je niet misleiden door het woord ‘micro’: iNN biedt plek aan maximaal 800 gasten. Naast dansen beloven de mensen achter iNN dat er ook gekletst kan worden, en dat er ander vertier in de vorm van spelletjes (?) zal zijn (oke…). Er is een platenbar (yay), een uitgebreide drank- en borrelkaart (vers brood met goede boter, sardientjes uit blik, olijven en bordjes met charcuterie: yay), met o.a. onconventionele wijnen (vin nature), klassieke cocktails en originele non- alcoholische opties. O, en iNN is 21+ thank you very much. De muziek? Ah ja, belangrijk punt: “Van soulvolle melodieën tot breakbeats, van dance klassiekers tot deinende house en alles daartussenin”. Aha. We missen nog de hitjes, maar wie weet komt dat ook goed. Wordt vervolgd!

iNN, Lijnbaansgracht 238, www.innams.nl 

BAR DANCING MULTIPLA

BAR DANCING MULTIPLA

Aan de rand van de stad – niet zelden de plek waar je creatieve horeca met een sluitingstijd ver na middernacht vindt – opende Bar Dancing Multipla. De belofte hier is dat je etentje zomaar (per ongeluk) kan uitlopen tot een giga-party (Hey nou ja, dat was dus precies wat we zochten). De focus van Multipla ligt op plezier maken (hehe, een verademing, laten wij dat nu óók willen), en daar helpt een goede ambiance en een smakelijk klinkende Italiaanse menukaart goed aan mee. Multipla? Rare naam? Ja is ook! Die komt van Fiat, de auto inderdaad, en dan dat best wel lelijke maar oergezellige en natuurlijk rete iconische automodel. Weet je dat ook weer. Afijn, op naar Multipla in Amsterdam Diep Zuid voor  tafelen en dansen tot dat je erbij neervalt.

Bar Dancing Multipla