Nederland, Amsterdam15 maart 2022, door Iben Dekker

10 x clubben in Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 15 maart 2022, door Iben Dekker

10 x clubben in Amsterdam

KOMT IE DAN HE! EN HERE WE GOGOGOGOGOGO! Oke, Oke, Oke... Keihard clubbers, dat zijn we inderdaad niet. We zouden een schorre stem krijgen van dat clubben. Maar hé, als je dan toch eens een avondje de hort op wil, met de nodige danspassen, dan zijn dit de leukste clubs in Amsterdam. Tried & tested, jawel!

Chicago Social Club

Chicago Social Club

De Chicago Social Club: ook wel de ‘Soos’ genoemd. Als je van house, hiphop of techno houdt, moet je hier wezen. Waar? Op het Leidseplein zit-ie-dan. De Chicago Social is een late night bar en nachtclub. Je kunt een cocktail (of twee, of drie) op het terras drinken en daarna lekker los gaan op de dansvloer. Een ‘intieme’ club, noemen ze zichzelf. En we love it: lekker funky en kleurrijk. Er zijn 2 ruime verdiepingen dus er is in ieder geval genoeg ruimte om te dansen. Alleen maar leuke mensen en altijd een leuke sfeer, zeggen ze. Dus go see for yourself.

Wil je zeker zijn van een ticket? Bespaar jezelf moeite en geld en koop je kaart via Amsterdam Nightlife Ticket. Hiermee kun je 1,2 of 7 dagen lang meer dan 30 clubs in Amsterdam bezoeken. Even doordansen dus en je hebt heel Amsterdam uitgespeeld!

Madam

Madam

In de A’DAM toren, jeweetwel, die toren van 80m hoog aan het IJ , zit helemaal aan de top ook nog eens een hele mooie nachtclub: Madam. Naast dat je leuk kunt schommelen over de rand van de toren (als je durft) en dineren met een view, is het in de avonduren feest. Wanneer de zon onder gaat, verandert Madam in de mooiste Skybar van Amsterdam waar je doordeweeks een goeie hap kan eten, wat drinken en cocktails drinken. En wanneer de week weer voorbij is, wordt het weekend extra goed gevierd. Dan vind Madam namelijk het heerlijk om zich op de hoogste dansvloer van de stad te begeven en nodigt ze vaak lokale legendes uit voor een episch feest. Moet dus wel leuk zijn. En alleen voor het uitzicht doe je het toch eigenlijk al?

Shelter

Shelter

Het zal toch niet waar zijn? In de A’dam toren bevinden zich niet 1, maar 2 clubs. Madam, helemaal bovenin de toren en dan helemaal onderin zit Shelter. De naam zegt het natuurlijk al, de schuilplaats. Aha. Maar wat voor spannends zou zich hier afspelen? Bij Shelter beleef je een unieke clubervaring. In Shelter wordt voornamelijk House en Techno muziek gedraaid, maar zijn ze ook gericht op het samenstelling van geluiden uit de voorhoede van dansmuziek, waarbij elektronica uit bepalende outreaches van de industrie een grote rol speelt. Shelter geeft een industriële look en focust zich dan ook op design en geluidskwaliteit. Voor zowel ervaren clubbezoekers als enthousiaste nieuwkomers, is Shelter zeker de moeite waard om een keer te bezoeken.

Lovelee

Lovelee

Club Lovelee zit recht tegenover de Melkweg (ah, gelukkig, bij die gouwe ouwe mag je gelukkig ook nog steeds je gezicht laten zien) en is net zo’n topper. Lovelee is een Young Cult Club, opgericht door een groep vrienden, die mensen verbindt door middel van muziek, kunst en ideeën. Lovelee heeft een divers en bruisend programma: van concerten tot clubavonden, tentoonstellingen tot live optredens en nu ook een radiostream. Van donderdag tot zondag draaien verschillende DJ’s en is er steeds een ander thema. Lovelee heeft 2 verdiepingen en midden in de zaal staat de DJ. Zin om een hele avond te dansen? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Bitterzoet

Bitterzoet

Bitterzoet, misschien kende je hem al als podium en theater. En, jawel, ook deze wordt gebruikt als club. Weer? Nog steeds? Geen idee. Feit is dat we er ‘vroeger’ al graag kwamen en wat blijkt: anno 2022 mogen de voeten er warempel nog steeds (of weer?) van de vloer. Bitterzoet heeft elke dag een andere programmering, variërend van dj’s, bands en theaterproducties. Het podium van Bitterzoet is een experimentele plek voor dj’s, bands en muzikanten met vernieuwende concepten. De muziekstijlen variëren bijvoorbeeld van rock, punk, ska tot hiphop, funk en soul. Genoeg te vinden dus en sowieso leuk om een keer heen te gaan. Bitterzoet is te vinden op loopafstand van het Centraal Station, lekker makkelijk.

Paradiso

Paradiso

Oke, the biggest no brainer of them all: Paradiso. Paradiso is vooral bekend als poppodium waar veel bekende namen op hebben getreden (en nog steeds doen). Maaar in het prachtige Paradiso wordt dus ook écht geclubt. Want daar houden we van, clubben. Paradiso heeft altijd een variërend programma, je leukste Nederlandstalige artiest zien optreden of een avondje dansen op House… Bij Paradiso weet je in ieder geval zeker dat het goed zit.

Melkweg

Melkweg

De Melkweg is een poppodium en cultureel centrum met live-muziek, clubnachten, fotografie, film en festivals. Het is gevestigd in de voormalige suikerraffinaderij De Granaatappel en melkfabriek aan de Lijnbaansgracht in Amsterdam, achter het Leidseplein en naast de Stadsschouwburg.  De Melkweg is misschien wel de bekendste Amsterdamse club en muzieklocatie. ‘De melkweg- clubavonden’ bestaat uit een vast programma: De week kun je goed beginnen op maandag, Cheeky Mondag, waar de hele nacht drum ‘n’ bass wordt gespeeld. Op woensdag heb je Techno Tuesday, voor een knallende rave-up. En elke zaterdag is er in de Melkweg Encore, de thuisbasis van hiphop en R&B in Nederland. 

De Marktkantine

De Marktkantine

De Marktkantine natuurlijk niet te vergeten. In eerste plaatste is de Marktkantine een toffe nachtclub in Amsterdam, maar ook heeft de club een dynamische geschiedenis in muziek, theater en voedsel binnen Amsterdam. Er wordt dan ook vooral jaren 80’/90′ House muziek gedraaid. De Marktkantine is dag en nacht, voor jong en oud, voor buurtbewoner, Amsterdammer, Nederlander en wereldburger.

De Chin Chin Club blijft altijd leuk. Een klassieker maar nog steeds een erg populair favorietje. Als je ergens je dansje wilt doen, is het weer bij de Chin Chin Club (lees hier meer!).

FOR THE YOUNG ONES

FOR THE YOUNG ONES

We horen het je denken… En de Bloemenbar dan? In de Handboogsteeg, hartje stad? Dat was toch ook altijd je-van-het? Jaaaa dat is ook wel zo, en vanaf het moment dat de Corona maatregelen over boord gingen stónd het er ook rijendik, allemaal waar. Maar… Het publiek is er naar onze smaak een tikkie te jong. Is dat je ding? Go for it. Zien wij je ergens anders wel weer.

Oh en de Bloemenbar heeft ook nog eens een leuke buur: Disco Dolly. Nu bekend als Disco Dolly, vroeger (zoals we m kennen) was dit Dansen bij Jansen. Leuk om weer eens te bezoeken.