Nederland, Amsterdam18 september 2023, door Jip Groot

Een dansloos ADE 2023 (ja, dat kan)

Nederland, Amsterdam, 18 september 2023, door Jip Groot

Een dansloos ADE 2023 (ja, dat kan)

Van 18-22 oktober 2023 is het weer tijd voor ADE. Voetjes van de vloer! Of toch niet. Hoewel het Amsterdam Dance Event vooral bekend staat om feestjes die tot diep in de nacht (of de volgende ochtend) doorgaan, is het meer dan dat. Dus als je niet van dansen houdt, pak dit lijstje er dan bij, want er is meer dan genoeg te doen tijdens ADE.

 

Dit zijn de beste tips voor een dansloos ADE.

 

BACARDÍ x Filling Pieces

BACARDÍ x Filling Pieces

Dress to impress… Want dat wil je tijdens dit jaarlijks grootste dance event, geloof ons. Shop je volledige ADE-look gedurende vijf dagen in de omgebouwde Filling Pieces flagshipstore, want BACARDÍ Rum en Filling Pieces lanceren een limited edition kledingcollectie. Het doel van deze samenwerking is om je vrij te laten voelen, te bewegen en jezelf te zijn, wat perfect is voor het grootste jaarlijkse dance-muziekfestival. De collectie bestaat uit hoodies, t-shirts, sweaters, én natuurlijk onmisbaar: dancing shoes. De collectie is vanaf 18 oktober online verkrijgbaar, maar gedurende vijf dagen kun je de collectie al komen bekijken en zal in het teken staan van muziek, beleving én (niet te missen) BACARDÍ perfect cocktails in de geheimzinnige speakeasy Bar. Geen gemekker dat je niet shined deze dagen, want dit zal je.

BACARDÍ x Filling Pieces

 

 

 

TIJDSDUUR

TIJDSDUUR

Op woensdag 18 oktober gaan we los, maar we doen het tranquilo. Op de eerste dag van het Amsterdam Dance Event start de tentoonstelling van kunstenaar, componist en regisseur Boris Acket. Deze tentoonstelling vindt plaats bij De School in Amsterdam-West. Bij TIJDSDUUR zetten moderne kunstenaars en muzikanten beeld en geluid centraal. Wat je ziet is ingewikkeld, maar hé, het is niet voor niets ADE. Acket laat ons nadenken over hoe we tijd beleven door middel van speciale en veranderende kunstwerken. Klinkt interessant, toch? Oh ja, goed nieuws! De tentoonstelling is gratis, dus gaan dus.

Meer informatie vind je hier.

Mark to the Music

Mark to the Music

Gaat er een lichtje branden? Bij Mark to the Music wel, want ze hebben namelijk groen licht gekregen om ook dit jaar weer te shinen tijdens ADE. Op donderdag 19 oktober kun je bij het Museum of the Mind een kunstervaring ondergaan, en ja, van ervaringen worden we blij, toch? Hoewel er genoeg aandacht wordt besteed aan het verminderen van stress, kun je ook genoeg ontdekken. Zo is het dus niet alleen een kalmerende activiteit, maar ook een die inspanning vergt, waardoor het gevoel van welzijn wordt versterkt. Er zijn genoeg dingen te ontdekken, en dit alles in een rustige omgeving, waardoor alles wordt versterkt. Dat de eerste editie vorig jaar door duizenden mensen werd bezocht, belooft in ieder geval veel goeds. Oh, goed om te weten: er zijn twee tijdslots, om 13:00 en 17:00 uur.

Meer informatie en tickets vind je hier.

 

Rooted in Culture

Rooted in Culture

Misschien toch wel zin in een beetje beweging? Op vrijdag 20 oktober, in de Tolhuistuin, vindt Rooted in Culture plaats. Ze presenteren de clubcultuur door middel van beweging, educatie en inspiratie. In dit programma bieden ze stof tot nadenken en bevrijding van het lichaam in samenwerking met de Nederlandse Housedance Community, Steppin Into Tomorrow en Lynnee Denise. Zo worden onder andere dansworkshops, lezingen en back-to-back sessies gehouden, genoeg om aan deel te nemen dus, en het is ook nog eens gratis (winnen!).

Meer informatie vind je hier.

 

 

Onzichtbaar / Invisible

Onzichtbaar / Invisible

Zin om neer te ploffen? Kom dan op zaterdag 21 oktober naar het Eye Filmmuseum en bekijk de documentaire Onzichtbaar / Invisible. Op deze prachtige locatie wordt om 17:00 uur een ontroerende documentaire van prijswinnend regisseur Gabriëlle Provaas afgespeeld over mensen die hun brood verdienen met schoonmaken. Je wordt meegenomen in de werkelijkheid, de vuile onderbuik van Nederland en wat er met ‘onze’ vuilnis wordt gedaan. Ploffend en relaxed een filmavond beleven en toch een wijze les meekrijgen? Boek snel je kaarten (anders zijn ze opperdepop).

Meer informatie en kaarten vind je hier.

The Fizzy Aftermath

The Fizzy Aftermath

Na een paar dagen feesten kan je wel een “zondagse” pitstop gebruiken. Even bijtanken voor je doorgaat naar je volgende ADE gathering doe je bij The Lobby Fizeaustraat. Op zondag 22 oktober kan je van 12:00 – 17:00 terecht bij “The Fizzy Aftermath”. Een feestje met DJ’s in de open keuken, bottomless booze van 13:00-15:00 en de nodige katervriendelijke versnaperingen: denk aan een vegetarische vitamineboost en een klassiek Engels ontbijt maar dan met een twist. Voor €49,50 p.p. kun je genieten van een lunch en bottomless booze, maar blijf vooral daarna even hangen voor een dansje. Reserveren kan tot 8 personen via de volgende link.

The Fizzy Aftermath