5 november 2017, door Maartje

W.I.M.A.M.P. by Bobo Choses

5 november 2017, door Maartje

W.I.M.A.M.P. by Bobo Choses

De Worldwide Inventive Minds Against Monsters of Pollution! Superduper fan zijn we van het W.I.M.A.M.P. bewustzijnsproject van het vrolijke en duurzame kindermerk Bobo Choses. Het inspireert kinderen en ouders om samen inventief te zijn voor een schonere planeet.

Barts-Boekje--Junior - W.I.M.A.M.P.2

Het Spaanse Bobo Choses zit een paar minuten lopen van de Middellandse Zee. En de band met de zee is daardoor sterk. Ook zien ze de ongewilde vervuiling van de oceanen. En op z’n Bobo Choses’ – lees: acting seriously funny and caring for the world – pakken ze dit aan. Via creatieve events overal ter wereld, een online platform waar kinderen hun wereld verbeterende ideeën kunnen delen en een collectie met een duidelijke boodschap: Dear World.

Barts-Boekje--Junior - W.I.M.A.M.P.1Kinderen wereldwijd bedenken en maken plannen die goed zijn voor de aarde. Wat resulteert in tekeningen van de vervuilende monsters en geniale oplossingen hoe deze te bevechten. Deze tekeningen verschijnen vervolgens weer op de collectie. Bij events - die overal op poppen - worden de kids creatief uitgedaagd om met vervuiling bezig te zijn. Of er wordt direct aan de oplossing gewerkt door bijvoorbeeld een georganiseerde beach clean-up.

Barts-Boekje--Junior - W.I.M.A.M.P.3

De winst van de verkochte collectie gaat via de W.I.M.A.M.P. Foundation naar de Ocean Conservancy NGO. En komt direct ten goede aan het behoud van de oceanen. Dus mini heeft een leuke, nieuwe trui en redt daarmee on the side meteen even het leven in de zee. Wat ons betreft is W.I.M.A.M.P. een toffe mix van bewustwording van een werelds probleem, het aanjagen van creativiteit en het bijdragen aan een goed doel. Go go go!

wimamp.co

Liefs,
Nina