Nederland7 oktober 2022, door Isa de Laat

Travelin’: De fijnste schoenen, laarzen en sneakers voor een wandeling

Nederland, 7 oktober 2022, door Isa de Laat

Travelin’: De fijnste schoenen, laarzen en sneakers voor een wandeling

Noem het een mythe, een hype of echt nuttig: het zetten van 10.000 stappen per dag. De lockdown zorgde voor het bekende gezegde: 10.000 steps a day keeps the doctor away. En hoewel zoveel stappen zetten wellicht wat overdreven is, wandelen we tegenwoordig wat af. Om op de plaats van bestemming te komen, voor de fun of omdat we lekker de natuur in willen. Maar als we dan eenmaal lopen, dan willen we dat natuurlijk zo comfortabel, efficiënt en stijlvol mogelijk doen. Travelin' ticks all the boxes. De schoenen, laarzen en sneakers van Travelin’ zijn écht goed voor een stevige hike of lange wandeling.

 

Inspiratie nodig voor where to go? Denk eens aan Scheldeland in België. Een top plek om te wandelen in de natuur en langs eeuwenoude kastelen.

Travelin' Outdoor

Travelin' Outdoor

Het gebeurde allemaal tijdens een wandeling (natuurlijk) over de Utrechtse Heuvelrug. Twee collega’s uit de industrie vroegen zich af wat een goede schoen, een goede schoen maakt. Natuurlijk moet een wandelschoen comfortabel zijn, maar ook functioneel en bovendien heel stijlvol. Maar het belangrijkste is dat je er fijn in kunt bewegen. Een schoen moet net dat extra steuntje in de rug geven voor een avontuur, want eerlijk is eerlijk: soms klinkt Netflix ietsie beter dan een wandeling buiten in de kou. Juist wanneer de dagen weer wat korter worden, maar ook zeker wanneer de zon zich weer af en toe laat zien, moeten we op pad gaan. De lanen in en de paden op! Samen met onze Travelin’ Outdoor gear.

 

En daar ontstond in 2013 de schoen waar man, vrouw, eigenlijk iedereen op heeft zitten wachten.

En neehee geen wandelschoen die je bij een aantal diehard wandelaars ziet (lees: wandelschoenen die eerder op klompen lijken). Maar Travelin’ kunnen we het beste als functional fashion omschrijven. En omdat er wel degelijk een verschil zit in een blokje om in de stad of een stevige strandwandeling, is de collectie opgedeeld in een aantal categorieën. Zo zijn er de Outdoor- en Country Technical range voor ruigere landschappen, de Citytrip- en Country range voor de urban setting en Nautische collectie met klassieke bootschoenen. Van de klassiekers – met rode veters en veterhaakjes tot stoere high-tech stappers.

Maar guess who’s back: jawel, de wandelsandaal. Die mag je nu zelfs weer met sokken stylen. Er zijn verschillende kleurstellingen, schachthoogtes en materialen. En we kunnen niet wachten op de winter. Want de wintercollectie is gevoerd met echt schapenwol en voorzien van waterdicht membraan. En waar we stiekem ook fan van zijn is de Home range vol cosy warme sloffen. Koude en natte voeten zijn dus ook geen excuus meer vanaf nu. Aanschaffen dus, die mooie stappers. Wij zijn in ieder geval fan!

Leuk weetje over Travelin’: Vandaag de dag wordt nog steeds iedere schoen in Nederland ontworpen en in Europa geproduceerd. We like, we like a lot!

 

 

 

 

Routes

Routes

Waar we dan het liefste heen wandelen? Daar hebben we natuurlijk een apart artikel over gemaakt. Check deze zeker even hier.

  • Zo is het Nationaal Park Veluwezoom echt een aanrader voor de wandelliefhebbers.
  • Een wandeling op het strand van Wijk aan Zee is altijd een goed idee.
  • Met stip op nummer 1 zetten we de kanjer van een wandelpad bij Panneland Vogelenzang.

Travelin’