Nederland, Amsterdam11 februari 2020, door Maartje

De perfecte date night: Premium Winter Warmer Cruise op de Talisker Whisky boot

Nederland, Amsterdam, 11 februari 2020, door Maartje

De perfecte date night: Premium Winter Warmer Cruise op de Talisker Whisky boot

We houden van dobberen op de Amsterdamse grachten én we houden van een lekker drankje (lees: van de betere drank, whisky bijvoorbeeld). Gooi dit op één hoop en je hebt de perfecte avond, zo vinden wij. Beetje deinen en genieten van het uitzicht, als het even kan op de 'Pure Spirit' zoals de fijne boot van de bootverhuur Pure Boats heet (onthoud die naam). Ach, en anders staan Geertje of Schollevaar voor u klaar. Pure Boats brengt je namelijk langs de mooiste plekjes van Amsterdam, want de hoofdstad zie je toch op z'n best vanaf het water, nietwaar? Maar goed, daar ging het hier niet om (wijd het aan het enthousiasme). Waar het wél om gaat is Talisker whisky. Echte Schotse whisky zonder "E" erin. Zoals het hoort. Leest u mee? Want de Premium Winter Warmer Cruise op de Talisker whisky boot is hier.

Winter Warmer Cruise door Amsterdam met Talisker whisky

Winter Warmer Cruise door Amsterdam met Talisker whisky

Het Schotse whisky merk heeft een puik plan opgevat om meest gure maanden van het jaar wat op te leuken. Gure maanden waarin de grachten over het algemeen stukken rustiger zijn (mooi meegenomen) en wanneer je wel een opwarmertje gebruiken kunt (waarvan acte). Talisker X Pure Boats bleek het ideale antwoord, een boottour door Amsterdam die écht anders is dan alle andere.

Dat gaat zo: stap op aan de Keizersgracht waar je gastheer je allerhartelijkst neer plant op eerder genoemde fijne (warme, overdekte, uber-comfortabele) boot. Ga met je (nieuwe) liefde vooral aan het eind van de dag: tegen de tijd dat je warm zit, je eerste Talisker Hot Chocolate in je handen hebt, en je het meeste binnen de boot ontdekt hebt, gaat de zon onder. Weinig magischer dan dat. We call it the perfect date night.

Je zou bijna vergeten dat je op uitnodiging van Talisker ingestapt bent. Het eigenlijke feest moet dus nog beginnen: van je gastheer heb je een mok met warme Talisker hot chocolate gekregen, om mee te beginnen. Daarna volgen rap verwenplanken vol lekkers: alles wat op tafel komt is lokaal gescoord en verser dan vers. Kaas (heul veul kaas) en, uiteraard, chocolade. Wist je vast ook niet maar whisky en chocolade gaan fantastisch samen, en whisky en chocolade ook. Vonden wij ook een verrassing, Genieten met een hoofdletter.

Even terug naar Talisker: mocht je het whisky label niet kennen – zou zomaar kunnen, vandaar ook deze te gekke introductieboot –  onthoud dan dat de whisky een typische turfsmaak heeft. Dit maakt ‘m lekker rokerig en scherp. Een whisky liefhebber weet: nadat de turfsmaak weggetrokken is, blijft een licht zoete en ziltige nasmaak overeind (lekker). Je proeft bijna het ruige Schotse landschap. Vergeet dus tijdens de tour niet af en toe naar buiten te kijken.

Talisker Campfire Chocolate

Talisker Campfire Chocolate

Wij waren oprecht blij verrast. En nee, dit was nu eens niet een boottocht voor the happy few: iedereen kan en mag boeken! Wel een aanrader: wees snel. Het is écht heel leuk en lekker (en je wordt mega verwend). De cruise vaart nog over de grachten van Amsterdam 16 april.

Wanneer vaart-ie? Maandag tot en met donderdag: 13.30, Vrijdag tot en met zondag: 13:30 en 16:00 (dat tijdstip is wel zo leuk: dan wordt het donker en o zo romantisch, want lichtjes enzo). Wat kost dan? 59 euro p.p., inclusief 2 uur varen en onbeperkt hapjes en drankjes. Hier kun je boeken!

Even niet varen of? Zo drink je de lekkerste hete choco thuis of nog beter: met vrienden aan een kampvuur.

Ingredienten:

– 50ml Talisker 10 Year
– 125ml melk of havermelk
– 2 eetlepels donker chocoladepoeder
– 10ml suikersiroop 

Bereiding:

Voeg alle ingrediënten samen in een melkschuimer of steelpannetje en laat opwarmen. Schenk de drank in een geëmailleerde mok en maak af met de geroosterde marshmallow. 

Talisker