Nederland, Amsterdam Noord27 juli 2018, door Maartje

Borrelen op een boot in Amsterdam Noord: Noorderschip

Nederland, Amsterdam Noord, 27 juli 2018, door Maartje

Borrelen op een boot in Amsterdam Noord: Noorderschip

Update: Noorderschip ik (tot nader orde) niet open voor reguliere gasten. Wél voor feesten en partijen!

Herinnert u zich het legendarische Veronica Schip? Jawel, die 'piraat' die in de jaren ’60 voor de 'kust' van Amsterdam radio uitzond? Back in the days? Welnu, precies die boot werd nieuw leven ingeblazen: sinds mei 2018 ligt het 50 meter lange schip onder de noemer het Noorderschip (maar de letters van Veronica staat nog steeds aan de buitenkant) aan de NDSM pier en is het er van donderdag t/m zondag van vroeg tot laat feest.

 

Noorderschip

Noorderschip

Zo kun je er terecht voor een potje yoga op het dek bij Yoga van Nienke, mag je er onaangekondigd komen lunchen (van donderdag tot en met zondag dan), staan de deuren voor je open voor het diner en een borrel (diezelfde dagen – er zijn groenten van de stadstuin, er is een beetje vis en er zijn cocktails). Kortom: het klokje gaat helemaal rond op Noorderschip en er is volop ruimte en tijd voor iedereen.

Muziek voert, uiteraard, de boventoon op het schip. Er is een heus clubgedeelte waar je op vrijdag en zaterdag terecht kunt voor de betere danspassen op van lokale bands en DJ’s. Lekker. En lekker no-nonsense.

Vergeet ook de rest van de dag niet: het schiprestaurant (is dat een woord? bij dezen) van het Noorderschip is een puike. Vooral veel groente op het menu maar ook af en toe een visje – ’cause hé, we are on a boat! Alles komt bij lokale leveranciers vandaan.

Maar het grootste goed van het Noorderschip moet toch wel het giga terras zijn: eeuwig zon. Althans: tot je ‘m in het IJ ziet zakken. Oh Amsterdam (Noord), wat ben je leuk.