Nederland23 februari 2023, door Ad Vertorial

Dit is waarom je moet waxen in de winter

Nederland, 23 februari 2023, door Ad Vertorial

Dit is waarom je moet waxen in de winter

Ah de zomer, we dromen ervan, but the good part: you know it's (always) coming! Dus ook als je nog ingepakt zit in lange broeken en dikke truien, en de bikini's nog in de kast liggen, dan weet je dat rokjesdag ooit weer om de hoek komt. Wil je die hot girl summer legs (en alles daar boven) deze zomer, dan moet je eigenlijk beginnen met some selfcare als het koud is. Waarmee? Waxen! Juist ja, al die haartjes weg (als je dat wil natuurlijk, maar wij willen wel) en als het even kan voor een lange periode. Hoe je dat doet? Die zijdezachte huid? Door waxen tot je vaste routine te rekenen: om de vier weken voor het beste resultaat, te beginnen in de winter.

 

Dit is waarom je moet waxen in de winter: dat waxklusje klaren we vaak alleen in de zomer, maar voor het beste resultaat kun je in de winter beginnen, aangezien de haarzakjes uitdunnen na iedere waxbeurt. Regelmatig waxen is een lifestyle; The Wax Bar legt ons uit waarom.

De waxroutine

De waxroutine

In de winter beginnen dus, wil je er in de zomer spik en span bijlopen. Waarom? Omdat na iedere waxbeurt de haartjes zachter en minder worden en je huid minder geïrriteerd. Wie het waxen goed bijhoudt, zal merken dat het steeds ‘beter’ gaat: minder pijnlijk, omdat er minder haartjes zullen zijn. En na de zomer? Is het dan klaar? Nee, zeker niet. Waxen is een lifestyle en bijhouden is key.

Stop je met regelmatig waxen, dan wissel je de fijne dunne haartjes die je van het waxen hebt gekregen in voor de dikkere en stuggere haartjes. En dat is natuurlijk zonde. Dus vooral je waxroutine voortzetten in de winter om het beste resultaat te behalen en behouden.

Een gladde huid

Een gladde huid

Nog niet overtuigd? Naast dat waxen zorgt voor een gladde huid, voorkomt het vaak huidirritatie en uitslag. Wat veel mensen niet weten, is dat het ook dode huidcellen verwijdert zodat er ruimte is voor nieuwe huidcellen, klinkt goed toch? De verzorging van je huid na het waxen is stap twee voor het beste resultaat.

And in comes The Wax Bar met de verschillende producten die daarmee helpen. Zo hebben ze de Coconut Balm Care en een Desert Date Dry Oil. Je huid blijft hierdoor zacht en gehydrateerd. Als je twijfelt over waxen zeggen wij: echt doen! Het wordt tijd dat we afscheidnemen van scheermesjes, waxen it is.

 

Boeken die wax treatment bij de Wax Bar dus