28 juli 2020, door Nina van Hilst

Duurzame beauty: natuurlijke en clean shampoo, conditioner en andere haircare

28 juli 2020, door Nina van Hilst

Duurzame beauty: natuurlijke en clean shampoo, conditioner en andere haircare

** Update **
Nu is overstappen naar natuurlijke verzorgingsproducten niet altijd een easy road. Je huid en haren moeten afkicken van de chemische middelen waar ze door de jaren heen aan gewend zijn geraakt. Vaak is het een kwestie van even doorzetten en je merk zichtbaar verschil in hoe gezond je huid en haren stralen. Be strong dus. Fijne merken helpen ook zeker bij dit overstappen op clean beauty. En bij haircare kan het overstappen met wekenlang slap haar gepaard gaan. Om je tegenvallende ongebruikte flessen natuurlijke shampoo, conditioner en andere haircare te besparen, zetten we hier onze favo’s op een rij. Een groeiend lijstje met favoriete haarverzorging. Met de opmerking dat je haren echt wel een paar weekjes moeten wennen. Don’t give up, you got this.

IVY Hair Care

IVY Hair Care

Wanneer iets knap, weldoordacht en sympathiek is, vinden we iets een echt Bartje. Hola voor het Nederlandse IVY Hair Care. De shampoo en andere haarverzorging van IVY is volledig natuurlijk, vegan en komt ook nog een in een mooie statiegeldfles. Stuur je 4 lege flessen retour dan krijg je zomaar €2,50 korting op je volgende bestelling. Die flessen worden natuurlijk recycled tot nieuwe flessen. IVY is een kwaliteitsmerk en is er in vier soorten: silver, volume, color en repair. En behalve al het lekkers wat ze hebben voor in je haar, raden we voor de kleurders ook IVY conditioner met kleurtint aan. Beige, red, koper of silver. En je haren stralen lekker natuurlijk als nooit tevoren.

IVY Hair Care
300ML vanaf €18,25

Innersense

Innersense

Een van onze favo clean beauty webshops Posie nam onlangs Innersense als haircare merk in haar shop. Het merk heeft verschillende shampoos, conditioners en styling producten. Welke allemaal enkel natuurlijke en schoon geproduceerde ingrediënten bevatten. Het leuke aan Innersense is dat ze “hair ceremonies” hebben waarbij de shampoo en aftercare samenwerken aan jouw gewenste haardos. Behalve losse flessen shampoo en conditoner verkoopt Posie dan ook leuke trio’s die je kleur boosten, je haren meer voeden en een basisset. Voor wie wel van wat extra volume houdt, de volumizing foam werkt als een tierelier. Je krijgt meteen een hairlook waarmee je wilt gaan dansen.

Innersense via Posie
Trio €25,95

Authentic Beauty Concept

Authentic Beauty Concept

Als kappersdochter ben ik redelijk verwend – of verpest – en heb het grootste deel van mijn leven kappersshampoo gebruikt. En wanneer je bij mij met door kappers ontwikkelde shampoo komt aanzetten, ben ik verkocht. Snob, beetje wel ja. Nu is de kapperswereld lang niet zo natuurlijk geweest en merken als Authentic Beauty Concept brengen daar gelukkig verandering in. Met ingrediënten afkomstig van planten, kruiden en noten en verboden troep als siliconen, sulfaten, etcetera creëerden ze een reeks shampoos, verzorgings- en stylingproducten om je vingers bij af te likken. Waarbij het – de naam verklapt het al – vooral draait om jouw authentieke beauty.

Authentic Beauty Concept
Te koop bij verschillende salons in Nederland

Ray

Ray

Op een of andere manier hebben we altijd een zwak voor dingen van Vlaamse afkomst. Het Belgische Ray is opgezet door een zoon en moeder – ook lief – die vonden dat haarverzorging schoon en niet gecompliceerd mochten zijn. Ray heeft één shampoo en één conditioner. Geschikt én clean voor alle haartypes. Zonder giftige of irriterende ingrediënten voor zowel jou als mama aarde. Ray komt in een handige composteerbare fles met pompje. Je bestelt Ray op de website, toch handig anno nu.

Ray
500ML €29 en free delivery

Naïf

Naïf

De tagline van Naïf is “no nonsense skincare”. En onder die noemer valt ook de shampoo van het merk. Makkelijk verkrijgbaar, niet duur, helemaal natuurlijk en doet wat ‘ie moet doen. Met ingrediënten als kokosvezels en lijnzaadolie voor de glans van je haar en verzorging van je hoofdhuid zou je de shampoo bijna op kunnen eten. Doordat er geen slechte chemische schuimmiddelen als SLS en  SLES in zitten schuimt de shampoo niet zoals je van shampoo gewend bent en dat kan even wennen zijn. De verpakking van suikerriet tellen we als een bonuspunt.

Naïf
200ML €9,95

Sans [ceuticals] 

Sans [ceuticals] 

Een van onze favo beauty webshops Nourished verkoopt het Nieuw-Zeelandse merk Sans [ceuticals]. Een merk wat onder de noemer ethics en aesthetics valt. Knap van binnen en buiten. Sans is volgens eigen zeggen superior hair care. En deze kwaliteit leveren ze tegelijkertijd met het beschermen van de planeet. Nourished verkoop Balancing, Nourishing en Volumising Hair Wash van het merk. Plus nog een riedeltje conditioners en treatments.

Nourished
250ML €23,50