20 juli 2020, door Maartje

Barts Beauty: “razendsnel” zomerbenen voor dummies doe je zo

20 juli 2020, door Maartje

Barts Beauty: “razendsnel” zomerbenen voor dummies doe je zo

Geen idee hoe het met jullie zit, maar ik droom al járen van van die rijke-meisjes-zomerbenen. Van die benen die immer goudbruin van kleur lijken, egaal bovendien, en waarin geen put te bekennen is. Persoonlijk denk ik altijd dat de meisjes die bij dat soort benen horen niet hoeven te werken en dus tijd over hebben om die stelten de hele dag een beetje in de half-schaduw te keren (want teveel zon is funest, dat weten we allemaal) en om ze met regelmaat van de klok in de watten te laten leggen door masseurs en andere (rete-dure) hulpstukken.

Los van die gedachten zijn er dus wel een aantal dingen die je gewoon zelf kunt doen. No brainers mainly, maar de juiste producten zijn een must. Huidige favoriet van mijn eigen zongebruinde pootjes? The Ritual Of Karma collectie. Leest u mee?

The Ritual of Karma

The Ritual of Karma

Persoonlijk doen we iedere voor-zomer weer een dappere poging met zonnebrand, travel size verpakkingen, duurzame shampoos en alles wat er maar nodig is om onze benen in een week tijd klaar te krijgen voor rokjesdag. Nouja… ‘In de weer’… We zijn inmiddels vrij zeker van waar we ons senang bij voelen en wat wel en wat gewoon helemaal niet werkt.

Plus, het mag gezegd, dat begint daadwerkelijk zijn vruchten (more or less) af te werpen! Voila, onderstaand het resultaat van jarenlange (reis)ervaring van Team Bart. Razendsnel zomerbenen voor dummies, ook (of: juist) op vakantie, zo doe je dat:

prep!

prep!

Potverdorie, er is werk aan de winkel! Als we de laatste jaren iets geleerd hebben, dan is het wel dat Rijke Meisjes Benen niet vanzelf komen. Bummer. Wie geen tijd heeft voor uren lange omkeersessies en zelf-massages, of budget om op gezette tijden door pro’s behandeld te worden, begint op tijd. Summer bodys are made in winter... Jaja blabla. Dat schip hebben we maar laten varen, maar die stelten al in de winter, of in elk geval in het voorjaar en de hele zomer door te preppen, dat vinden we goed te doen! Is namelijk helemaal niet zo ingewikkeld, noch een opgave: kwestie van de juiste spullen in huis halen.

Zo scrubben we al een poosje met de body scrub uit The Ritual of Karma collectie. Twee keer per week een flinke lik uit de grote pot, daar heb je een zomer lang plezier van. Deze exfoliërende suikerscrub voedt en revitaliseert je huid – dat is wat je wil – en de heerlijke geur van heilige lotus en organic witte thee is een mooie bonus. De scrub verwijdert de dode huidcellen waardoor je zomerse kleur beter blijft plakken, je huid egaal wordt én langer mooi en getint blijft.

Smeren kun je leren

Smeren kun je leren

Mocht je het ons vragen, en indirect doe je dat bij dezen een beetje, dan zeggen we: wat je ook shopt, zorg dat de twee vriendjes op de foto hierboven erbij zitten.

De glitterende vriend in het glazen flesje, de Body Shimmer Oil van The Ritual of Karma, is namelijk een soort wonderolie: ruikt heerlijk, geeft je benen een instant satijnglans (met dank aan de kleine glinsterende minerale deeltjes) en voedt je zomerhuid optimaal. De combinatie van heilige lotus en organic witte thee verzacht en parfumeert je huid terwijl het tan activator complex een langdurig gebruinde teint ondersteunt. BAM. Stiekem smeren we ‘m ook in ons haar. Niet verder vertellen.

De gouden tube is er ook een met een gouden randje: het is een zelfbruiner maar voordat je stopt met verder lezen: hij is echt goed! Geen vlekken en waardeloze oranje-Trump-verschijnselen (hij is er ook voor je gezicht, maar wij gebruiken ‘m voor onze benen, uiteraard).

"

Hier shop je ‘m. Nog beter: met de code MaartjeKarma krijg je 10% korting op de hele The Rituals of Karma collectie

"

Over vakantie gesproken...

Over vakantie gesproken...

Nog even over die Self Tanning Body Lotion, die mooie gouden tube: hier geen schadelijke invloeden van de zon, wel je zeer gewenste vakantie-teint. De lotion wordt snel door de huid opgenomen, plakt niet en er zit vitamine E in wat de huid hydrateert en de vochtbalans van de huid in stand houdt. Aloë vera en gingko biloba werken als krachtige antioxidanten om je gezondheid een extra boost te geven. Kortom: een vriendje waar je the day after and after and after dus ook nog wat (heel veel!) aan hebt.

 

Oke, we gaan even off grid en stappen van het benen-thema want het volgende móet ook even van het hart: in The Ritual of Karma collectie zit ook een auto-parfum (Life is a Journey) en lord knows dat we deze zomer voornamelijk in de bolide te vinden zijn! Win win.

 

Niet voor op je benen maar de heerlijkste shampoo, conditioner en Shower Foam komt dus ook mooi uit The Ritual of Karma collectie! Hoe dat ruikt? Als vakantie op je hoofd.

Boter op je hoofd

Boter op je hoofd

Olie versus boter, boter versus olie. Het is de eeuwige vraag. Wij neigen zelf iets meer naar olie omdat het sneller intrekt en een mooie glans geeft. The Ritual of Karma heeft verschillende olie-producten maar de shower oil is hier tegenwoordig nogal onmisbaar. De intensief hydraterende olie transformeert onder de douche tot een zijdezacht schuim en dat is dan weer uitstekende voeding en verzorging voor je huid die in de zomer nét wat extra nodig heeft. De combinatie van zoete heilige lotus en de voedende kracht van organic witte thee helpt bovendien om langer te genieten van je gebronsde huid.

Rituals

Hoe je je dijen en benen er goed uit laat? Scrubben en smeren, ja, maar het totaalplaatje heeft toch ook wat oefening nodig. Hoeft niet ingewikkeld overigens: de 7 minute workout is een topidee. Er zijn eenvoudige apps te downloaden die je erdoorheen loodsen en wie het volhoudt, heeft er echt wat aan. Beloofd