20 juni 2022, door Maartje

Barts Beauty: “razendsnel” zomerbenen voor dummies doe je zo

20 juni 2022, door Maartje

Barts Beauty: “razendsnel” zomerbenen voor dummies doe je zo

Geen idee hoe het met jullie zit, maar ik droom al járen van van die rijke-meisjes-zomerbenen. Van die benen die immer goudbruin van kleur lijken, egaal bovendien, en waarin geen put in en haartje op te bekennen is. Persoonlijk denk ik altijd dat de meisjes die bij dat soort benen horen niet hoeven te werken en dus tijd over hebben om die stelten de hele dag een beetje in de half-schaduw te keren (want teveel zon is funest, dat weten we allemaal) en om ze met regelmaat van de klok in de watten te laten leggen door masseurs en andere (rete-dure) hulpstukken.

 

Los van die gedachten zijn er dus wel een aantal dingen die je gewoon zelf kunt doen. No brainers mainly, maar de juiste producten zijn een must. Huidige favoriet van mijn eigen zongebruinde pootjes? De Glow Get 'Em Pack van Three Warriors. Leest u mee?

Prep

Prep

Persoonlijk doen we iedere voor-zomer weer een dappere poging met zonnebrand, travel size verpakkingen, duurzame shampoos en alles wat er maar nodig is om onze benen in een week tijd klaar te krijgen voor rokjesdag. Nouja… ‘In de weer’… We zijn inmiddels vrij zeker van waar we ons senang bij voelen en wat wel en wat gewoon helemaal niet werkt. Hele fijne shop is Nourished (is hier vaker getipt), want die hebben allerlei fijn spul. Goede zelfbruiner is dus die Glow Get ‘Em Pack. En we tippen nog wat zonnelotions, duurzame scheermessen en allerhande voor rijke-meisjes-benen.

 

Razendsnel zomerbenen voor dummies, ook (of: juist) op vakantie, zo doe je dat:

Summer glow in 3.2.1..

Summer glow in 3.2.1..

In comes Tanrevel. Je nieuwe beste vriend die je hele lichaam in no time summer proof maakt. Dan staat dat nieuwe jurkje of knappe short toch net iets gezelliger. En met die glow op je gezicht heb je die Instagramfilters van tegenwoordig helemaal niet meer nodig. Want zeg nou zelf, anno 2022 is fysiek zonnen naast ongezond ook gewoon een waste of time, want er is genoeg leuks te beleven. Hup, aan de slag met Tanrevel en get yourself summer ready.

Lees meer over Tanrevel

Zo glad als een aal

Zo glad als een aal

Ah de zomer, we dromen ervan, but the good part: you know it’s (always) coming! Dus ook als je nog ingepakt zit in lange broeken en dikke truien, en de bikini’s nog in de kast liggen, dan weet je dat rokjesdag ooit weer om de hoek komt. Wil je die hot girl summer legs (en alles daar boven) deze zomer, dan moet je eigenlijk beginnen met some selfcare als het koud is. Waarmee? Waxen bij the Wax Bar! Juist ja, al die haartjes weg (als je dat wil natuurlijk, maar wij willen wel) en als het even kan voor een lange periode. Hoe je dat doet? Die zijdezachte huid? Door waxen tot je vaste routine te rekenen: om de vier weken voor het beste resultaat, te beginnen in de winter.

The Wax Bar

Glow Get 'Em Pack

Glow Get 'Em Pack

Potverdorie, er is werk aan de winkel! Als we de laatste jaren iets geleerd hebben, dan is het wel dat Rijke Meisjes Benen niet vanzelf komen. Bummer. Wie geen tijd heeft voor uren lange omkeersessies en zelf-massages, of budget om op gezette tijden door pro’s behandeld te worden, begint op tijd. Summer bodies are made in winter... Jaja blabla. Maar een beetje preppen, dat vinden we goed te doen! Is namelijk helemaal niet zo ingewikkeld, noch een opgave: kwestie van de juiste spullen in huis halen.

Zo scrub je je helemaal zacht met de Tasmanian Sand Scrub van Three Warriors (kun je krijgen op de webshop van Nourished). Ze zeggen voor je gezicht, maar hij werkt ook prima voor je benen en daar heb je een zomer lang plezier van. Deze scrub voedt en revitaliseert je huid – dat is wat je wil – en de heerlijke geur van aloe vera en Tasmaanse Manuka honing is ook vakantiegevoel in een tube. De scrub verwijdert de dode huidcellen waardoor je zomerse kleur beter blijft plakken, je huid egaal wordt én langer mooi en getint blijft. Glow Get ‘Em eroverheen en BAM!

Nog zachtere benen met Bamboovement

Nog zachtere benen met Bamboovement

Ieder z’n ding natuurlijk, maar hier hebben we het liefst zachte benen zonder haar en stoppels. Mocht je meer van een behaarde benenwagen houden, stop dan nu met lezen. De lui die ook team aaibare-benen zijn, dan hebben we nog een goede tip. Want weet jij wat er gebeurt met je weggegooide wegwerpscheermesjes? Helaas, weinig goeds inderdaad. Jaarlijks zorgt deze industrie voor 40 miljoen kilo aan plastic afval. Oplossing? Scheermesjes van Bamboovement. Deze scheermesjes bestaan voor 99% uit natuurlijke restproducten zoals houtresten, worden carbon-neutraal geproduceerd en zijn net zo makkelijk in gebruik als je ‘gewone’ scheermesjes.

Op hun website vind je bij Bamboovement nog veel meer producten die je dagelijk gebruikt, maar die dan een stuk beter zijn voor het milieu dan hey standaard alternatief.

Bamboovement 

Smeren kun je leren

Smeren kun je leren

En of je moet smeren. Voor een zachte, gladde en gezonde huid met creme, maar bijvoorbeeld ook met zonnebrand. We willen heus bruine benen, maar dan wel op een beetje gezonde manier.

Naïf does the magic trick. En wat krijg je dan? Een verzorgende zonnebrandcrème die makkelijk smeert dankzij de natuurlijke oliën, waterbestendig is en geen witte waas achterlaat. Hij is zelfs 100% vegan en een dunne laag biedt al voldoende bescherming. Dan zijn we nog niet eens begonnen over de heerlijke, simpele tubes welke zijn gemaakt van suikerriet. Nog een ‘goed-om-te-weten‘ weetje: je kunt zorgeloos met een ingesmeerd lijf de zee in springen. Niet alleen omdat ‘ie dus waterproof is, maar ook omdat het geen schade aan de oceaan brengt. Dikke bonus van Naïf is dat hij overal te koop is en dus niet bij een webshop besteld hoeft te worden.

Meer hele fijne zonnebrandcrèmes.

 

Scrubben, ja. En ook deze zelfbruiners zijn de truc

Scrubben, ja. En ook deze zelfbruiners zijn de truc

Waar we vroeger nog wel ‘s een extra laag olie smeerden als we ons omwentelden op het strand, zijn we inmiddels dagelijks in de weer met een factor. Neemt niet weg dat we blijer worden van een gebronsd snuitje en een stel bruine benen. Quarantaine of niet, met deze zelfbruiners maken we korte metten met het bleke wintervel en die witte melkflessen. I mean rokjesdag staat voor de deur. Smeren zullen we!

Let wel: Bart Bruint op een natuurlijke, subtiele manier. Geen strepen, geen oranje-boven, geen gedoe: Lekker kleurtje, deze zelfbruiners zijn de truc.

Hoe je je dijen en benen er goed uit laat? Scrubben, smeren en scheren, ja, maar het totaalplaatje heeft toch ook wat oefening nodig. Hoeft niet ingewikkeld overigens: de 7 minute workout is een topidee. Er zijn eenvoudige apps te downloaden die je erdoorheen loodsen en wie het volhoudt, heeft er echt wat aan. Beloofd.