5 november 2019, door Maartje

We mogen weer! Kerstmis is aan (en we beginnen bij Intratuin) + win een te leuk winter picnic pakket!

5 november 2019, door Maartje

We mogen weer! Kerstmis is aan (en we beginnen bij Intratuin) + win een te leuk winter picnic pakket!

It's the most wonderfull time of the year! Dat vinden wij hier op Barts Boekje HQ dus écht. Sterker nog: yours truly (Maartje, Barts Boekje founder enzo), liep (huppelde) in 2013 zelfs tussen de kerstbomen en op All I want for Christmas is you naar het altaar. Om maar even te onderstrepen dat we, zodra november in zicht komt, de dagen kort worden en de lampjes in de winkelstraten weer opgehangen worden, beginnen te kwispelen. Wachten tot de Goed Heilig Man vertrokken is doen we niet (sorry): vanaf het eerste weekend van november is Kerst gewoon hartstikke aan. Onze eerste stop? Intratuin. Dit jaar nog enthousiaster dan anders want de meest uitgebreide en fancy tuinsalon des lands predikt een kerstthema naar ons hart: more is more!

Kerst met een hoofdletter K

Kerst met een hoofdletter K

Dat zit zo: de mensen van Intratuin zijn namelijk óók suckers voor kerst. Ha! En omdat te onderstrepen, zijn er dit jaar niet één, niet twee, niet drie maar vier kerstthema’s terug te vinden in de Intratuin-winkels. Want? Simpel: Kerst anno 2019 is meer dan alleen een boom in huis halen. Véél meer. Iedere hoek van je stads-, buiten- of huurwoning mag een vleugje kerst krijgen. Van de woonkamer tot de keuken, het terras en zélfs de slaapkamer. Juist de slaapkamer. More is more, we zeiden het al. Maar waar begin je? Kerstversiering komt in alle soorten, maten en kleuren. Een ratjetoe van kerstballen, tafellinnen en bontgekleurd kerstservies is smullen, maar een gefinetunede styling is ook prachtig (wij hebben al jaren het eerste en willen dit jaar toch echt een keer voor optie twee gaan). En dan begin je dus met een thema. Dat wil overigens heus niet zeggen dat je (we) alles nieuw aan moeten schaffen! Nee nee. Het kan ethisch én esthetisch.

Recycle door je favoriete items uit de oude doos, leg alles naast elkaar, kijk door de spleetjes van je ogen en lift er het meest voorkomende kleurpallet uit. Op basis daarvan ga je verder en combineer je met accessoires van dit seizoen en creëer een kerstlook van nu. Easy peasy.

Van nu zeg je? Yup. Lees hieronder de vier trends van Intratuin maar onthoudt dat soft neon tinten aan de hand zijn, en dat oude, basic natuurmaterialen zoals terracotta, baksteen, glas en hout in een modern jasje zo (weer) de boom in mogen. Leukste van allemaal: de oldskool notenkraker is weer back on track! Zo eentjes als hiernaast. Persoonlijk wil ik er een boom vol meer (bonus pluspunt, naast de heerlijke looks: omdat ze van hout zijn, zijn ze veilig voor kinderhandjes). Deze zijn vanaf 8,50 per stuk. O! En er is ook beeldig afbreekbaar tafellinnen in naturel-tinten! Gooi je na het tafelen zo op de composthoop.

1) Golden Glow + 2) Shades of Glamour

1) Golden Glow + 2) Shades of Glamour

Trend nummer 1 doopte Intratuin ‘Golden Glow‘. Vinden we mooi. In een notendop: combineer warme kleuren als okergeel, oranje en amber met natuurlijke materialen als hout en wol – uiteraard aangevuld met een touch of gold (steek bijvoorbeeld ook eens een paar gouden glitter varens in je boom, of achter de lijsten van de schilderijen aan je muur). De tafel dek je met aardewerk schalen op een okergele tafelloper en servetten in gouden servetringen. Mooi much0. Gouden ballen in de boom natuurlijk, afgewisseld met velours ballen in okertinten en mat terracotta. Wie nog in de millennial-pink fase zit (wie niet) mag ook zomaar gaan voor de Shades of Glamour trend: lekker wel, zo’n rozige kerstsfeer. Stick to  wolkenwit, donkerroze, ossenbloedrood en pioenroze en alles komt goed. En dan lekker uitbundig stylen maar! Velours beesten, ballen met veren, pailletten en dierenprintjes. Perfect hierbij zijn trouwens ook (roze) pampasgrassen op tafel.

3) Mystic Nature + 4) Winter Picnic

3) Mystic Nature + 4) Winter Picnic

Trend nummer 3 is de De Mystic Nature Trend: stoer en aards met robuuste materialen zoals steen, hout, denim en kurk in combinatie met koele kleuren zoals sneeuwwit, blauw en turquoise. In de boom kerstballen van ‘frozen’ glas en effen blauw, hertenfiguren en reuze sneeuwvlokken. Kortom: Scandinavie in je boom. En in je huis.

Maar de leukste (en oke, ook het best passende bij de ratjetoe die onze boom, en ons huis al jaren is tijdens kerst, met dank aan kerstversiering van over de hele wereld, meegezeuld van al onze reizen) is de Winter Picnic!

Win het Winter Picnic Pakket

Win het Winter Picnic Pakket

In 1 woord? Bergchalet. En dan volgt automatisch woord nummer 2: Wham! (en ga nou niet zeggen dat we oud worden…). Het favo-nummer iedere kerst van manlief (Mariah en Wham wisselen elkaar af in huis) vertaald in een kersttrend, leuker wordt het niet. Hout voert de boven en de versiering zijn classic: groen, rood, sneeuwwit en zilver. De traditionele kerstkleuren dus, maar wel met glitters, kerstmannetjes en andere figuren voor in de boom. Voor de chocolademelk of glühwein komen de retro, emaille kopjes op tafel en aan de voordeur hangt de traditionele kerstkrans weer. AL houdt t niet op bij de boom: de ‘lelijke’ kersttrui mag (moet!) aan, er gaan hulst, dennentakken, winterbessen, Amaryllissen en Helleborus in grote glazen vazen door het hele huis – uiteraard voorzien van een overdaad aan lampjes. Hé. Lekker. The most wonderful time of the year is here.

Het enige wat nog ontbreekt zijn de cadeautjes onder de kerstboom. Gelukkig heeft Intratuin daaraan gedacht. Wij mogen namelijk een ‘Winter picnic’ pakket’ (t.w.v. 200,-) verloten aan één van jullie. Alvast een kleine hint van wat je kunt verwachten in dit pakket: een kersttrui (!), tafelkleed en een paar items voor in een kerstdorp. Je wil het! Wat je moet doen? Mailen naar info@bartsboekje.com en de winnaar ontvangt spoedig bericht. May the odds be ever in your favor.

Winactie eindigt op 11/11/2019

Fotocredits @Louis Lemaire & Intratuin.