12 juli 2019, door Nina van Hilst

Weekendtip Amsterdam: ARTIS-Zoomeravonden

12 juli 2019, door Nina van Hilst

Weekendtip Amsterdam: ARTIS-Zoomeravonden

Even twijfelden we of we deze tip bij ons 'Bartje' neer moesten zetten, de Barts Boekje juniortak. Maar eigenlijk vinden we hem gewoon te leuk, ook voor ons grote mensen. In juni, juli en augustus is ARTIS op zaterdag open tot de zon onder gaat. Bij de ARTIS-Zoomeravonden kun je tot in de late zaterdagse uurtjes picknicken op het gras, luisteren naar live muziek en kijken naar de dieren en planten van ARTIS. Weer eens iets anders dan je - overvolle - avondje park- of terrashangen.

ARTIS-Zoomeravonden 2019

ARTIS-Zoomeravonden 2019

Een bezoekje aan ARTIS is altijd leuk. Al heb ik persoonlijk een beetje een love-hate relatie met dierentuinen want het blijven toch dieren in gevangenschap… Maar in de Nederlandse dierentuinen anno 2019 doen ze er alles aan om de leefomstandigheden van de aanwezige dieren steeds weer te verbeteren. ARTIS gaat zo de komende tijd afscheid nemen van enkele dieren om de verblijven van andere dieren te kunnen vergroten. En zetten ze alle duurzame zeilen bij in de vorm van zonne-energie, hergebruikt groen als dierenvoer, afval scheiden, plastic reduceren en zijn ze op weg naar geheel vegetarische menukaart. Voor de mensen geldt dat dan natuurlijk. Die leeuw mag uiteraard nog wel een stuk mals vlees.

Enfin, terug naar de Zoomeravonden. Open tot laat en een lekker relaxed sfeertje. Iedere datum zijn er weer andere dingen te doen. Speciale uitleg en rondleidingen van de hovenier, astronoom, bioloog en vrijwilliger van ARTIS. Zo zijn er workshops macramé knopen, planten als medicijn, een eetbare tuin en bokashi maken. Optredens van opkomende bands als Tim Dawn, Dry Riverbed en Sofie Winterson. En voor de kleintjes speciale dingen als kinderyoga en poppenkast. Een middag en aansluitend avondje ARTIS lijkt ons vooral erg knus in een mooie omgeving. De spectaculaire dierengeluiden krijg je cadeau.

Check het volledige programma met data hier.