24 september 2019, door Barts Boekje

Traveltainment: wij luisteren boeken via Storytel. De favorieten van Lise

24 september 2019, door Barts Boekje

Traveltainment: wij luisteren boeken via Storytel. De favorieten van Lise

Waar de rest van alle Bartjes het heeft over boeken lezen – maar vooral luisteren, zo blijkt (want dat is veel makkelijker, leuker en spannender dan lezen) – in het vliegtuig, in de hotel lobby of gewoon ‘onderweg’, gooi ik het over een heel andere boeg. Ik luister boeken tijdens de strijk. There, I said it. Niets zo mindfull als tijdens het strijken van de schone was met oordoppen in luisteren naar nieuwe zinnen en woorden. Ja het is heus, sindsdien strijk ik nog meer en nog beter! In mijn uppie, boven op de overloop, heerlijk bezig met mijn handen en volledig met mijn gedachten bij een verhaal tussen mijn oren. Huishouden as it finest. Daarom hier ook mijn tips voor de leukste luisterboeken, die je hier kunt beluisteren.

Leven met de maan - Yasmin Boland

Leven met de maan - Yasmin Boland

Sinds ik heb beseft dat de maan bepaalt of het nu eb of vloed is en wij menschen voor 80 procent uit water bestaan, geloof ik heilig dat wij onbewust worden beïnvloed door de maneschijn. Dat klinkt al snel wat zweverig en daarom is Leven met de maan een heerlijk boek om naar te luisteren. Geen poespas, geen Yomanda, gewoon klinkklare uitleg over de maan en haar cycli en wat de invloed van de maan is op onze gezondheid, gemoedstoestand relaties en ons werk. Normaal gesproken vallen bij serieuze boeken mijn ogen al snel dicht, maar luisteren tijdens de strijk? I-de-aal. Luister Leven met de maan hier op Storytel.

Audrey Hepburn, het Nederlandse meisje - Robert Matzen

Audrey Hepburn, het Nederlandse meisje - Robert Matzen

Audrey Hepburn die een lijntje met Nederland heeft? Hihihi, vast ja. Tenminste, dat dacht ik. Maar niets bleek minder waar: Audrey Hepburn nam tijdens de oorlog deel aan het verzet, assisteerde dokters bij de Slag om Arnhem en maakte de Hongerwinter van 1944 door. Best gek toch, aangezien dit in geen enkele biografie over haar beschreven wordt. Dat terwijl ze tijdens de oorlogsjaren ook uitgroeide tot de beroemdste ballerina van Arnhem. Hoe dan?! Welnu, Audrey’s eigen herinneringen, interviews met bekenden, dagboeken en nieuw onderzoek werpen licht op deze onbekende periode uit haar leven. Luister ‘m hier.

The Testaments - Margaret Atwood

The Testaments - Margaret Atwood

Als ik één grote fout heb gemaakt in mijn leven, is het wel om The Handmaid’s Tale eerst op Videoland te bingen, in plaats van eerst het boek te lezen. Rookie mistake, Steegmans! Want wie gaat er nog een boek lezen, als je de serie al hebt gezien? Dat is zeg maar de omgekeerde wereld. Maar erger nog, wie gaat deel 2 lezen als je deel 1 niet gelezen hebt? Goed, je snapt mijn onrust. Daarom biedt het luisterboek van de grote opvolger, The Testaments, de gulden middenweg. En ik kan je zeggen, dat lucht op. Hier te beluisteren.