26 oktober 2019, door Maartje

Wij zeggen JA JA JA tegen Metaal Kathedraal in Utrecht

26 oktober 2019, door Maartje

Wij zeggen JA JA JA tegen Metaal Kathedraal in Utrecht

Wanneer we beweren dat dit een van de aller (ALLER) mooiste, meest veelzijdige en verbluffendste trouwlocaties in eigen land, en ook nog eens een heel erg praktische want in het midden van het land, dan hebben we niks teveel gezegd, toch? Want kijk nou, hoe mooi is deze voormalige katholieke kerk annex fabriek (ja, het bestaat, vandaar de naam Metaal Kathedraal)? De ideale plek om te trouwen. Of voor any fuifje (waar je een beetje (lees: behoorlijk) voor in de buidel wil tasten).

Metaal Kathedraal Utrecht

Metaal Kathedraal Utrecht

Om te beginnen eerst even een dikke vette spoiler. Of eigenlijk zijn het er twee: de Metaal Kathedraal Utrecht is prachtig van zichzelf, maar ook enorm groot: de foto’s in deze post zijn via fotograaf Wianda Bongen en de bruiloft werd flink gestyled. Daar mag je dus ook nog een budgetje voor uittrekken ;-). Daarnaast host de locatie slechts een paar keer per jaar een bruiloft, dus je moet er ook nog eens vroeg bij zijn!
Maar hé, heb je dat allemaal getackeld, dan heb je dus wel een droom van een locatie vlakbij Utrecht – lekker centraal voor al je gasten uit het hele land. En heb je alles rond, dan mag je je op het Chinese menu van de Metaal Kathedraal storten: er zijn meerdere mogelijkheden, van ultiem romantisch trouwen onder de nok van de kathedraal tot een dijk van een fuif in het ‘middenschip’, een rauwe industriële ruimte. Buiten dineren aan een lange tafel omgeven door vuren, fakkels, flora en fauna kan ook, of borrelen in een voormalige fabriek, een decor van vergane glorie, aangekleed met uniek meubilair, kroonluchters, chesterfields en kunst aan de wand, met een ontvangst door jazz muzikanten. Hadden we het woord ‘beeldschoon’ al gebruikt? Ja? Oke, dan gooien we er ook nog ‘uniek’ en ‘onvergetelijk’ tegenaan.

O, en dankzij de openslaande kerkdeuren en de privé buitenruimte ‘BramenBosch’ kun je er ook een festivalbruiloft van maken. Check in dat geval hier meteen ons lijstje met leukste en lekkerste foodtrucks voor je trouwerij.