Duitsland7 januari 2023, door Bo Peters

Op zoek naar een wijnbar in Düsseldorf? Een van deze moet je hebben

Duitsland, 7 januari 2023, door Bo Peters

Op zoek naar een wijnbar in Düsseldorf? Een van deze moet je hebben

Düsseldorf is zoveel meer dan alleen maar kerstmarkten. Dus daar komt-ie dan: een lijst van niet te missen wijnbars in deze hippe stad. Voor het moment dat je zó'n zin hebt in een goed glas wijn, maar door de bomen het bos van al het aanbod niet meer overziet. Met vertrouwen pak je deze lijst er dan bij en plof je neer bij één van de onderstaande wijnbars. Om te proosten, het leven te vieren, te proeven en vervolgens een fles (of doos) zo hupsakee mee naar Nederland te nemen. Kannie missen namelijk!

Concept Riesling

Concept Riesling

De Carlsplatz is een grote, vaste én de oudste markt downtown Düsseldorf. Wat je hier zoal krijgt? Goede kazen, de beste taarten en uiteraard verrukkelijke wijnen. Zo ook bij Concept Riesling. De man achter het concept, Philipp, heeft na jaren wijn verzamelen besloten om deze plek te openen. En wat voor een plek: kleinschalig en intiem, de beste lokale wijnen op de kaart en de sommeliers die er werken zijn altijd bereid je te helpen bij het maken van een keuze. Je kunt hier ook allerlei zeldzame wijnen proeven, dus ook voor de echte echte wijnliefhebber is de keuze reuze. Plof neer op één van de barkrukken, koop een paar lekkere kazen of verse hammetjes bij een andere zaak op de markt en voilà: een perfecte middag.

Carlspl. 26, geopend van dinsdag – zaterdag van 10.00-21.00 uur.

Eiskeller

Eiskeller

Riep er iemand borreltijd? Snel hierheen dan. Uitgebreide selectie (Duitse) wijnen, heerlijke borrelgerechten voor on the side én een knusse setting in een gewelfde wijnkelder. Wil je ontdekken wat je lekker vindt? Maak er dan zelf een wijnproeverijtje van. Zeggen we nooit nee tegen. Je komt niks tekort, hier bij Eiskeller.

Eiskellerberg 1, geopend van dinsdag-donderdag 17.00-23.00 en in het weekend van 15.00-00.00 uur.

 

Rocaille

Rocaille

Iets buiten het centrum gelegen – met de Uber ben je er in 10 minuten  – maar niet te missen op dit lijstje met wijnbars. We houden van koffie, of eigenlijk we love koffie. En we houden van wijn. Winning combinatie bij Rocaille, waar je ze beide krijgt. ’s Ochtends om 11.00 uur start je hier je dag met geroosterde, verse bonen uit Italië en ’s middags maak je een keuze uit de meer dan 1000 soorten wijnen op de kaart. Gerund door een wijnliefhebber. Dan weet je dat je goed zit. Tien punten voor Rocaille.

Weissenburgstr. 19, geopend van maandag-vrijdag 11.00-23.00 uur en op zaterdag van 10.30-23.00 uur.