Nederland, Haarlem18 juli 2022, door Teun Tielen

Wijnen, wijnen, wijnen bij The Harlem Social Club in Haarlem

Nederland, Haarlem, 18 juli 2022, door Teun Tielen

Wijnen, wijnen, wijnen bij The Harlem Social Club in Haarlem

Onlangs opende The Harlem Social Club haar deuren in Haarlem. Haarlem heeft al een aantal wijnbars, maar deze wil je niet missen. Deze wijnbar is vernoemd naar, jawel, de beroemde wijk in New York. Wat ons betreft is die naam perfect gekozen, want ze hebben het groots aangepakt. En als we zeggen groots, dan bedoelen we ook écht groots. The Harlem Social Club niet zomaar een wijnbar, je kunt er namelijk zelf je wijn tappen.

 

 

 

 

Harlem Social Club in Haarlem

Harlem Social Club in Haarlem

Je eigen wijn tappen dus, maar hoe werkt dat dan? Eigenlijk heel simpel. Via het By The Glass-systeem kies je met een druk op de knop uit een proevertje, half glas of heel glas. Vroeger schepten we snoep, nu tappen we wijn. Stiekem zijn we (gelukkig maar) niet veel veranderd. Aan de tap kun je kiezen uit ruim 90 wijnen en daarnaast serveert de bar nog zo’n 150 wijnen die je ‘gewoon’ kunt bestellen. Keuzestress? Ga dan voor een wijnproeverij of high wine.

De club (want ja, als we lid konden worden zouden we dat zeker doen) is opgericht door Roger Langhout. Hij reisde de wereld over en werkte jarenlang als sommelier, een echte wijnkenner dus. Ook aan duurzaamheid is gedacht, het grootste deel van de hapjes op de borrelkaart komt namelijk van lokale leveranciers. Daarnaast zijn er ook genoeg opties voor vegetariërs en veganisten. Op vrijdag wordt het weekend ingeluid met After Cork Friday en op zaterdag is het Oysters & Chablis Saturday. Weet je na al die wijn niet meer hoe je thuis moet komen? Helemaal niet erg, Haarlem heeft namelijk genoeg leuke plekken om de nacht door te brengen. Zoals het Anegang Boutique hotel en het Cavallaro hotel. Zeker geen straf om hier een nachtje te blijven. Voor een anti-kater ontbijt kun je de volgende ochtend terecht bij La Maru. Het centrum van Haarlem is klein, dus nadat je je bed uitrolt sta je binnen een paar stappen in dit gezellige koffietentje én bakkerij.

The Harlem Social Club is geopend van dinsdag t/m zondag. Doordeweeks vanaf 16.00 en in het weekend kun je vanaf 14.00 terecht. De perfecte plek om een middag of avond (of allebei) te wijnen dus.

The Harlem Social Club