10 augustus 2020, door Imara Milatz

Anegang Boutique Hotel is Haarlems nieuwste aanwinst

10 augustus 2020, door Imara Milatz

Anegang Boutique Hotel is Haarlems nieuwste aanwinst

Oooh how we love Haarlem. De kleine gezellige miniatuurversie van Amsterdam is al leuk en blijft steeds maar nog leuker worden. Haarlem kent een aantal echte klassiekers, er gaan verdwijnen zaken en zo nu en dan komen er pareltjes voor in de plaats. Zoals deze: het nieuwe Anegang Boutique Hotel.

Nét op het goede moment opende (hallo mede vakantievierders in eigen land) rakelings langs city centre Haarlem het gloednieuwe en razend knappe Anegang Boutique Hotel met zes kamers en een ruim appartement. Precies, kleinschalig maar o zo knus (kortom: precies als Haarlem zelf).

Anegang Boutique Hotel

Anegang Boutique Hotel

Even terug naar hetgeen waar we ons oog op viel: het kakelverse Anegang Boutique Hotel. Knappe plek, dat vertelden we al, maar je weet nog niet hóé knap. We hebben het namelijk over hoge raampartijen en oude balken, contrasterend met fris geverfde muren, moderne meubels en dat alles binnen de muren van een prachtig – en jawel – historisch gebouw. Om  over het prachtige trappenhuis nog maar te zwijgen.

Voor het warme en eveneens prachtige interieur zijn de handen flink uit de mouwen gestoken: de mooiste natuurlijke materialen en kleuren zijn gebruikt wat zorgt voor de zachte en rijke uitstraling door het hele hotel. Prachtig, hadden we dat al gezegd?

Het kan bijna geen verrassing zijn dat ook de kamers er mogen zijn. Er zijn knusse en luxe ingerichte comfortkamers waar de originele houten balken mooi afsteken tegen het lonkende bed. De deluxe kamers bevinden zich op de eerste en tweede etage. Deze hebben dezelfde hoge plafonds zoals we ze van historische Haarlemse gebouwen kennen, een prachtige lichtinval (kijk eens op links en u ziet). Juist die combi doet de ruimte eindeloos lijken. Nog een verdieping hoger slaap je in een economy room. Heb je liever wat meer ruimte om je heen (voor al die geshopte spullen), check dan in bij het luxe appartement. Met een compleet uitgeruste keuken, twee slaapkamers en twee badkamers is het de perfecte plek voor je vakantie in de stad. Hier is alles nog nét iets beter dan thuis. Eigenlijk geldt voor ieder slaapvertrek: stuk voor stuk prachtige kamers en dito badkamers (enne mogen we die spiegel mee naar huis nemen?). En hadden we al verteld dat je vanuit Haarlem naar het strand kunt fietsen? Is zo.

Ben jij (net als wij) ook razend benieuwd geworden? Neem dan even een kijkje bij Anegang Boutique Hotel of reserveer meteen.

"

Over ‘inchecken’ gesproken, dat gaat bij Anegang net even anders dan je wellicht gewend bent. Bij Anegang check je namelijk zelf in via een digitaal platform, er is geen receptie in het pand en de mobiele telefoon is tevens de sleutel van je tijdelijke vertrek. Dat geeft vrijheid om de hele dag in te vullen precies zoals je zelf wilt. Kijk, Anegang snapt er alles van.

"