Portugal14 juli 2016, door Anne Abendroth

Slapen en dineren doe je bij Wijnhuis Quinta Nova in de Portugese Douro-vallei

Portugal, 14 juli 2016, door Anne Abendroth

Slapen en dineren doe je bij Wijnhuis Quinta Nova in de Portugese Douro-vallei

Vive la vinHet favoriete moment van de dag is en blijft het moment dat je die 'plop' hoort. Wie met ons? Nog leuker is het proeven van wijn uit een echt wijnhuis. Al helemaal als dit onder het genot van een lekker weertje is, fijne temperaturen én zo je bed in rolt. U snapt. Waar dit kan? Bij wijnhuis Quinta Nova in Portugal.

Quinta Nova

Quinta Nova

In het hart van de Douro vallei – sowieso een onontdekte en beeldschone streek – vind je hotel en wijnhuis Quinta Nova. Onthoud die naam. Een wijnhuis unlike any other is het, en aangezien je in het bijbehorende landhuis kunt verblijven in één van de meest gewaardeerde wijntoerisme plekken in Portugal willen we liever gisteren dan vandaag inchecken. Je voelt hier de gezellige en warme sfeer van een Portugees familiehuis terwijl je omgeven bent door een spectaculair landschap van de vallei en een stuk van de Douro rivier. Het landhuis ligt naast de oorspronkelijke wijnmakerij die gebouwd is in 1764. Een plek waar je echt even tot rust kunt komen en geniet van de wijnen en het lekkere eten uit het restaurant.

 

 

 

Het landhuis telt elf kamers die allemaal uitzicht hebben over de Douro rivier. ‘s Ochtends staat een traditioneel ontbijt op je te wachten aan een grote boerentafel. Je kunt hier meer doen dan enkel heerlijk eten en wijn proeven (wat trouwens ook zeker geen slecht plan is). Wat dacht je van een wandeling maken door de tuinen die omgeven zijn door eeuwenoude bomen, cipressen en meer? Of neem een verkoelende duik in het zwembad met uitzicht op de mooie wijngaarden. Maar nog leuker is misschien wel de pittoreske kapel bekijken.

Oké oké en als het nog niet genoeg is dat dit het eerste wijnhuis is waar je kunt overnachten, kun je hier ook heerlijk tafelen bij restaurant Terraçu’s. Binnen vind je een elegante eetkamer waar je kunt genieten van een breathtaking uitzicht op het buitenterras. Er wordt gekookt met seizoensgebonden producten die je kunt proeven in een drie- of vijfgangen diner. En natuurlijk wordt er wijn uit de eigen wijngaarden geschonken. Like.