De Wildkogel-Arena in SalzburgerLand is dé bestemming voor actieve natuurliefhebbers

Oostenrijk, SalzburgerLand, 13 mei 2024, door Isa de Laat

De Wildkogel-Arena in SalzburgerLand is dé bestemming voor actieve natuurliefhebbers

Hoger, harder en sneller. Drie ingrediënten die kenmerkend zijn voor jouw vakantie? Dan hebben we zomaar eens een goede tip voor je. De Wildkogel-Arena is een regio in SalzburgerLand en dé bestemming voor actieve natuurliefhebbers. Niet luieren (kan ook prima, maar daarvoor kom je hoogstwaarschijnlijk niet), maar de adrenaline opzoeken. De Wildkogen-Arena heeft zoveel activiteiten die wat pit geven aan je vakantie. Tel er nog een goede dosis natuur bij op, steengoede restaurants en fijne accommodaties en je hebt wat ons betreft redenen genoeg om een vakantie naar De Wildkogel-Arena te plannen. Op de uitlopers van de hoogste bergen van Oostenrijk zijn de plaatsen Neukirchen en Bramberg twee heerlijke bestemmingen voor hen die natuur willen opzuigen.

Ok, nog een duwtje in de rug nodig? Dan overtuigen we je met dit artikel waarschijnlijk genoeg.

SalzburgerLand

SalzburgerLand

Het is lang geleden dat we lezers moesten overtuigen dat de Oostenrijkse bergen in voor een vakantie niet suf is. Dat het helemaal hot en happening is, leggen we je dus niet meer uit, maar we herhalen maar al te graag waarom we er zelf zo hard op gaan. Vaak zijn het gros van de zomerse bestemmingen te heet, te toeristisch of is er te weinig te doen om de kids lang te vermaken. In comes SalzburgerLand met activiteiten waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord en de kids blijven prikkelen, accommodaties die nog niet helemaal volgeboekt zitten maar wel echt tof zijn, restaurants met vriendelijk personeel en lokale producten, en stukken de natuur in zonder duizenden mensen tegen te komen.

De Wildkogel-Arena

De Wildkogel-Arena

Aan de ene kant van het dal liggen twee rustige zijdalen in het nationale park. Zo bewijst Habachtal dat je niet helemaal naar Afrika hoeft om met een ranger op excursie te gaan, want hier zijn genoeg dieren en planten te vinden en de rangers nemen je graag mee. Je kunt in het Habachtal ook naar smaragd zoeken (uniek in Europa!). Of je kiest voor de (e-)bike & hike tour, waarbij je met de fiets naar het eind van het dal gaat en van daaraf bergopwaarts te voet naar één van de vele Hütte en Alms die je er vindt.

De 10.000 stappen haal je hier sowieso, want wandelen is het allerleukste in deze regio. Nog iets meer stappen?  De langeafstandswandelweg ‘Hohe Tauern Panorama Trail’ zal niet teleurstellen.

Maar wat doen we met die kids die we mee hebben genomen? No worries, genoeg te doen. Zo ligt bovenaan de kabelbaan op de Wildkogel ‘Kogel-Mogel’: een avontuurlijke speelplaats en het begin van het mountainkarttraject naar het dal. Schepje er bovenop? Ok, doen we. Bij het middelstation kun je ook nog kiezen om over lange stalen glijbanen de berg af te gaan. Kun je vervolgens bij de diepblauwe stuwmeren relaxen in de ligstoelen.

In de Wildkogel-Arena krijg je als gast bij veel van de accommodaties de ‘Nationalpark Sommer Card’ cadeau, waarmee je korting of zelfs gratis entree krijgt bij veel bezienswaardigheden en voorzieningen in de regio (denk aan kabelbanen, het openbaar vervoer, speciale wandeltaxi’s en het huren van een buggy).

Eten, drinken & slapen

Eten, drinken & slapen

Lijnrecht tegenover actief zijn staat goed rusten, én lekker eten. Dan zit je hier helemaal goed. En voor iedere portemonnee ook: luxe hotels met spa’s, zwembaden en een sauna, tot knusse pensions zonder fratsen. En natuurlijk apfelstrüdel! Ja ook in de zomer, hupsakee het terras op, de zon in en aan deze lokale lekkernij.

Vind hier meer tips voor de Wildkogel-Arena

Win een zomervakantie naar SalzburgerLand!

Win een zomervakantie naar SalzburgerLand!

Grote kans dat we sowieso te vinden zijn in SalzburgerLand deze zomer. Nog leuker als we de portemonnee daar niet voor hoeven te trekken. SalzburgerLand geeft maar liefst zeven(!) zomervakanties weg voor twee personen in een 4****hotel, inclusief ontbijt en diner. Meedoen is easy peasy:  Vul via de link de vraag hieronder in, maak de slagzin af en stuur je inzending in. 

De vraag is: uit hoeveel etappes bestaat de Salzburger Almenweg? 17, 25 of 350. En de slogan die je af moet maken is: Ik wil op vakantie naar SalzburgerLand, ……………………….. (max. 10 woorden)

Je kunt meedoen tot 30 juni 2024.