22 juni 2020, door Imara Milatz

Sexpertise opdoen: Ik & Seks en Wipsite vertellen wat je nog niet wist

22 juni 2020, door Imara Milatz

Sexpertise opdoen: Ik & Seks en Wipsite vertellen wat je nog niet wist

We knallen weer eens een In Bed Met Bart op je beeldscherm. Ga er maar weer eens lekker voor zitten. Of liggen alvast natuurlijk, dat mag ook. In onze zoektocht tussen de lakens spotten we Ik & Seks, het laatste nieuws op seksgebied. Ik & Seks? Yes, dat is een sekspositief voorlichtingsboek geschreven door Belle Barbé en geïllustreerd door Merel Corduwener. Belle is wat we noemen een sexpert en deelt haar expertise in het boek en - samen met partner in crime/ illustratrice Marilyn Sonneveld - op eigen website Wipsite (hoe fan-tas-tisch is die naam?!). Dat laatste is een razend interessante website, hutjemutje gevuld met all things need to know over seks en meer. De mens is immers nooit uitgeleerd en uitgespeeld ;).

Illustratie Marilyn Sonneveld

Let's talk about sex baby

Let's talk about sex baby

Beide informatiebronnen zijn het leven ingeroepen omdat het simpelweg nog niet bestond. Zo klaar als een kutje. Nederland kende namelijk nog geen ‘open kaart’ verhaal over wat seks is, hoe je eigen lichaam werkt en hoe je seks hebt die fijn is voor jullie allebei. Ik & seks legt het je uit op een eerlijke, echte en vooral positieve manier. Met een focus op jongeren, dat wel, maar we vinden dat (zoals net ook al gezegd) de mens nooit is uitgeleerd. En dan vooral ik het kader van: wish dat we dit hadden toen we jong waren. No-nonsense, bullshitloos, plain as paper: Seks.

Hetzelfde verhaal als het over wipsite gaat. Hoewel er al even niet meer actueel op geplaatst wordt (fingerscrossed dat dit heul snel weer gaat gebeuren), is de website loaded met interessante weetjes, tricks en tips op seksgebied. Door middel van abstracte tekeningen, bewegende beelden en geluid, rukt Wipsite zich los van de oubollige methodes en saaie teksten die we meestal associëren met seksuele voorlichting. Niet klinisch, maar vlezig: net als seks zelf.

Illustratie Merel Corduwener

To be fair: alleen al om de knappe illustraties volgen we wipsite graag en bladeren we door Ik & Seks. En ook de dames Belle, Merel en Marilyn delen regelmatig sexy kiekjes op le gram. Volgtip!