7 september 2018, door Maartje

Het beste medicijn: WONDERWATER VAN DE CLINICLOWNS

7 september 2018, door Maartje

Het beste medicijn: WONDERWATER VAN DE CLINICLOWNS

Al staan vooral de De CliniClows al heel wat jaren bovenaan ons lievelingslijstje goede doelen. Al 25 jaar is het streven van de groep om het leven van zieke kinderen (want: why??) wat draaglijker te maken. Zo simpel, zo goed, zo belangrijk. Omdat niet te vergeten, is het ook belangrijk om je af en toe weer bij de CliniClows les te trekken. Dat snappen zij, dat snappen wij. En dus lanceerde de rode neuzen groep WonderWater: een flesje water dat gewoon water is, maar waarmee je wel de CliniClowns en hun werk support. Placebo and we love it.

WonderWater

WonderWater

Placebo? Ja. WonderWater is gewoon water, uit de kraan, want het Nederlandse water is het beste (zo ongeveer) dat er is. Dat ‘net alsof’ past namelijk perfect bij CliniClows: het draait allemaal om verbeelding. Even weg van de realiteit. Verbeelding kan je hersenen voor de gek houden, het bekende placebo-effect. Dus ook als je zelf een klein wondertje kunt gebruiken, kan het flesje WonderWater zomaar van pas komen: Wonder boven wonder… het werkt iedere keer opnieuw.

Koop je een flesje WonderWater (het flesje is uiteraard duurzaam), dan help je – basically – om nog meer kinderen (en ook ouderen!) te laten lachen. En te ontspannen, en gewoon: genieten. Zieke kindjes, dementerende ouderen – CliniClowns heeft namelijk als streven (en dat lukt ook nog eens) om écht contact te maken met al deze kleine en grote mensen. Ze maken een soms ondraaglijke situatie draaglijk, of in elk geval voor heel even een stukje lichter. Dat is mensenwerk, en alle mensen hebben hun verplichtingen. Dus is er geld nodig. Simpel als dat. Koop dus verdorie zo’n flesje water en help mee. Zo simpel kan het zijn.

Voor € 4,95 koop je een flesje via Cliniclowns.nl/shop. (er is ook een knappe cadeauverpakking, nog leuker)