Nederland, Rotterdam2 november 2020, door Anna Sophie Wellink

World’s Best Chefs, een nieuw top-initiatief voor de culinaire snobs onder ons

Nederland, Rotterdam, 2 november 2020, door Anna Sophie Wellink

World’s Best Chefs, een nieuw top-initiatief voor de culinaire snobs onder ons

Reisbureau Buitenlandsche Zaken en meesterkok François Geurds van FG Restaurant en FG Food Labs (samen *** Michelinsterren) zijn een samenwerking begonnen waar je U tegen zegt: het reisbureau staat al jaren bekend om de culinaire reizen naar de best of the best restaurants over de hele wereld. En guess what? Er stonden alweer een hele boel mooie reizen op de planning. En toen... pandemie. Het team ging aan de slag met een oplossing. Niet alleen werden die reizen verplaats, ook komen ze samen met Francois Geurds met een nieuw initiatief. Worlds Best Chef's. Door wat goed connecties met verschillende toprestaurants is het gelukt om Chef Mauro Colagrecco van Mirazur *** in Frankrijk, het beste restaurant van de wereld, voor drie dagen naar Nederland te halen.

 

 

World’s Best Chefs

World’s Best Chefs

De twee chefs geloven dat er geen betere manier is om het nieuwe jaar te starten dan met deze mooie samenwerking. Eens. De twee koken de sterren van de hemel, niet overdreven. Drie dagen lang zijn er twee shifts, lunch en diner. De lucky ones krijgen 12 gerechten gecombineerd met een wijnarrangement. Rollend de deur uit, it is. De chefs koken beide ook hun signature dishes: de Luxus Beta Vulgaris (Beetroot, oscietra Caviar Cream) van Mauro Colagreco en de Kombu/oester/lever en passievrucht een van de vele gerechten waar François Geurds om bekend staat.

Even wat praktische zaken. De locatie is FG Restaurant & FG Foodlabds. Het event is op twee, drie en vier februari 2021. En de prijs van dit alles, niet schrikken is 695,00 euro per persoon. Maar ja, wat verwacht je dan, twee van zulke chefs die voor je gaan koken, 12 gangen en een wijnarrangement. Proost mensen, op het leven.