Nederland, Rotterdam18 september 2020, door Anna Sophie Wellink

TIWYA, Asian vibes in Hartje Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 18 september 2020, door Anna Sophie Wellink

TIWYA, Asian vibes in Hartje Rotterdam

We like things shiny en nieuw. En dan niet zomaar nieuw. Nee, het liefst alleen maar veelbelovende dingen in het nabije vooruitzicht. En Rotterdam heeft er eentje op de lijst favorieten bij gekregen. Hoe ze dat voor elkaar boksten? Want geloof ons maar, het voelde sinds lange tijd echt weer als een avond uit (en hallelujah wat was het er genieten). Maarreh, waar hebben we het nou over? Over TIWYA. What? Ja TIWYA is de naam van deze nieuwe topper. We horen je al denken: hoe spreek je dat uit dan? Nou het is een heuse afkorting voor This Is What You Are. Nieuwsgierig? Komt 'ie:

This Is What You Are

This Is What You Are

In hartje Roffa, nog geen 10 minuten lopen vanaf centraal station, daar vind je TIWYA. Je kent het wel, dat gevoel dat je ergens binnen stapt en je eigenlijk na een paar minuten vergeet dat je in Nederland bent. Om dat voor elkaar te krijgen is al een hele opgave op zich, die challenge is meer dan gelukt. Botanische prints, een opvallende trap met muziek van Mario Biondi, 180 jaar oude marmeren Indonesische wastafels, kleurrijke lampen en nog veel meer. Vanaf het moment dat je door de originele Indonesische houten deuren stapt, kan het niet meer misgaan. Asian vibes it is!

Rijsttafel 2.0

Rijsttafel 2.0

Verassing cocktails samengesteld op je persoonlijke voorkeur (always a win). Spicy, zoet, zuur, sterk of fris. Bij TIWYA kan en mag het allemaal. De keuken wordt geleid door chefs die een koffer vol authentieke Indonesische familierecepten meebrengen en dat proef je terug in ieder gerecht. Shared dining speelt de boventoon, maar je kan natuurlijk altijd je favoriete gerecht toe eigenen. We won’t judge. Een rijsttafel 2.0, trendy maar authentiek en die combinatie werkt.

Slag op de gong

Slag op de gong

Na die rijsttafel 2.0, zo vlak voor het dessert, gaan de lampen uit. Pats boem donker en plotselinge stilte, de dj stopt met draaien, huh? Stroomuitval, nee toch? Een slag op de gong, gevolgd door de welbekende muziek van Mario Biondi met natuurlijk het nummer This is what you are. Ja, de clubavond is officieel ingeluid (wel een coronaproof club avond natuurlijk). Zittend dansen terwijl we ons dessert aten ging ons best goed af, ha!

TIWYA

Wil je blijven slapen in Rotterdam, snappen we. Boek hier een heel fijn hotel.

Van diner tot drankje(s) en eindigend met een (zittend) dansje, TIWYA voelde als een getaway naar Indonesië en dat allemaal in Rotterdam. Go go go.