30 maart 2020, door Maartje

No more witte spookjes op het strand (of in de tuin): de nieuwe zonnebrandlijn van Naif is er

30 maart 2020, door Maartje

No more witte spookjes op het strand (of in de tuin): de nieuwe zonnebrandlijn van Naif is er

Je denkt misschien "Joh, hoe ingewikkeld kan het zijn, een beetje goede zonnebrand maken? Er ligt immers zóveel in de schappen..." Nou. Dat is dus zo gemakkelijk nog niet. Dat wil zeggen, niet als je het goed wil doen. En dat willen de mensen van het Nederlandse Naïf dus heel graag, een écht goed product maken.

Dit zeggen ze daar zelf over: Ieder mens is van nature naïef geboren: eerlijk, onbevangen en onschuldig. Dat naïef nemen ze bij Naïf heel serieus. De natuurlijke verzorgingsproducten zijn goed voor alles en iedereen. De natuur, je kinderen en jezelf. Naïf houdt het zo natuurlijk mogelijk: natuurlijke ingrediënten, natuurlijke verpakkingen en natuurlijke distributie. Kan jij lekker naïef blijven. Vinden  we mooi. Het merk lanceerde al eerder een zonnebrand en die werkte wel, alleen liepen er toen tal van Nederlandse kids met een witte waas op hun lijfjes over te strand. Naïf had dus wat goed te maken zou je kunnen stellen. En dat is nou precies waar ze voor gingen! Voila, hij is er hoor, de nieuwe Naïf zonnebrandlijn, helemaal natuurlijk, in een plaatje van een verpakking en met precies die bekende Naïf geur die we op willen likken.

Er zijn 2 tubes voor baby & kids, eentje met factor 30 (100 ml € 19,95) en eentje factor 50 (€ 21,95). Zie je het aantal milliliter per tube? Dat is dus ook al zo reteslim, want op deze manier kunnen ze straks gewoon mee in je handbagage. We zeiden toch dat er over nagedacht is?

Voor jezelf is er een natuurlijke zonnebrandcrème voor je gezicht factor 30 (50 ml, € 24,95) en eentje met dezelfde factor maar dan voor je  lijf (100ml, € 21,95).

Tot slot smeren we met z’n allen de natuurlijk aftersun gel (manlief zweert erbij), (100ml, € 14,95)

En wat krijg je dan? Een verzorgende zonnebrandcrème die je kinderen tegen de UV-straling beschermt. Hij smeert, dankzij de natuurlijke oliën, gemakkelijk uit, is waterbestendig en laat geen witte waas achter. Beloofd. Hij is zelfs 100% vegan en perfect voor de allergevoeligste baby huid. Een dunne laag biedt voldoende bescherming maar let vooral op de ogen, oren en hoekjes bij de neus.

Een tipje tussendoor: gebruik de crème voor jezelf in combinatie met je dagcrème, door hem over (ja, over) je dagcrème aan te brengen. Elke 2 uur voor een optimale bescherming. De natuurlijke aftersun is op gelbasis en geschikt voor jou en je kids. Ingrediënten als aloë vera en glycerine kalmeren de huid na blootstelling aan UV- straling.

Alle tubes zijn gemaakt van suikerriet. Daarmee bespaar je zo’n 55 gram CO2 uitstoot, ten opzichte van een normale plastic tube. Hopla. Vriendelijk voor het milieu én elke huid. En heel erg mooi, hadden we dat al gezegd? De mini versie heeft een illustratie van Josselin Bijl (en die vinden we toch leuk!), de tubes voor volwassenen hebben een te leuk ‘gezicht’, wat dus eigenlijk de ï van Naïf is (had je ‘m door?). Afijn, we laten de tubes, allemaal, met heel veel plezier rondslingeren.

Om nog heeeel even terug te komen op ‘die lastige klus’ die het is om een echt goede en natuurlijke zonnebrand te maken: in veel zonnebrandcrèmes zorgen nanodeeltjes ervoor dat deze smeerbaar is, maar nanodeeltjes kunnen in de huid en in de natuur terechtkomen. En veel zonnebrandcrèmes (65%) bevatten chemische UV-filters, zoals oxybenzone. Uit onderzoek is gebleken dat deze chemische UV-filters het koraal verbleken en de ontwikkeling van veel zeediersoorten verstoort. Niets daarvan in de zonnebrandcrèmes van Naïf! Deze bevatten minerale filters zoals zinkoxide (non-nano). Die zijn niet alleen beter voor de oceaan maar ook beter voor de huid. Door natuurlijke oliën zoals olijfolie, kokosolie en zonnebloemolie toe te voegen, is Naïf tot een verbeterde formule gekomen. Die moet je echt zelf ervaren… Hier shop je ‘m

Enne: Naif zet zich in voor een heel land zonder schadelijke UV filters. Ze startten er zelfs een petitie voor. Hier teken je ‘m