Normale croissant move over: bij deze hotspot in Parijs scoor je de zwarte sesam croissant

Frankrijk, Parijs, 19 juni 2024, door Valérie van Mameren

Normale croissant move over: bij deze hotspot in Parijs scoor je de zwarte sesam croissant

De croissant, wie kent ‘m niet? Leuk om daar wat variatie in aan te brengen, moeten de bedenkers van Pépite boulangerie gedacht hebben. Hier scoor je een heerlijke zwarte sesam croissant. Je vindt deze ambachtelijke bakkerij-patisserie in het 11e arrondissement in Parijs, niet ver van de populaire wijk Le Marais. Hun doel? Om je dagelijkse leven een beetje te betoveren met hun producten.

Ingrediënten

Ingrediënten

En of dit gelukt is. De zwarte sesam croissant onderscheidt zich allereerst door, guess what, de zwarte kleur inderdaad. De kleur is het resultaat van het gebruik van plantaardige steenkool. Maakt dit de croissant dan 100% plantaardig? Nope, je zou kunnen zeggen dat het voor de rest een croissant is as any other. Maar het feit dat ‘ie uit Parijs komt maakt ‘m sowieso 10x lekkerder. Daarnaast vind je zowel in als op de croissant een grijskleurige ganache die gemaakt is van sesam. En die sesam, die proef je! Deze ganache is ook nog eens afgetopt met sesamzaadjes. Yummy.

Beschikbaarheid

Beschikbaarheid

Loopt het water jou ook al in de mond? €4,50 en deze zwarte sesam croissant is van jou. De zwarte sesam croissant is iedere dag verkrijgbaar (behalve op maandag, dan is Pépite boulangerie gesloten). Let wel: zolang de voorraad van die dag strekt! Dus the sooner the better.

Andere lekkernijen

Andere lekkernijen

Daarnaast zijn er uiteraard nog vele andere typische Franse lekkernijen verkrijgbaar zoals de flan, de Paris Brest, rijkelijk belegde baguettes en nog veel meer. Voor alles geldt dat het 100% ambachtelijk gemaakt is. Daarnaast wordt er ook nog eens gebruik gemaakt van (lokale) ingrediënten, het meel dat wordt gebruikt is namelijk afkomstig van een kleine molen in Ile-de-France. 

Dus, wanneer ga jij die zwarte sesam croissant scoren?

Pépite Boulangerie Paris