Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
22 July 2019
  • 24-03-2015
  • Amsterdam, Amsterdam West, Amsterdam Zuid

Brouwerij Troost, Amsterdam (de Pijp + westergas)

Brouwerij Troost, Amsterdam (de Pijp + westergas)

Er is een nieuwe generatie bierbrouwers opgestaan en de jonge mannen (en vrouwen?) van Brouwerij Troost horen er bij. Maar aangezien brouwen 1 is, en horeca bedrijven een tweede, vonden ze in voormalig werkgever Cafe Kostverloren een partner voor hun eigen Brewpub (hip woord voor kroeg waar ook gebrouwen wordt) in een fantastisch pand (hoezo was me dat nog nooit eerder opgevallen) in Amsterdam Zuid (randje Pijp). De mannelijke bediening is nog wat onhandig (aandoenlijk) maar meer dan vriendelijk en enthousiast (verademing) en de burgers smaken naar meer (de flammkuchen, superdunne pizza, ook). Overigens heeft Troost goed in het rond gekeken: de Pijp trekt behoorlijk wat hippe meisjes (en knaapjes in hun kielzog) en voor hen staan er naast de burgers ook quinoa (want dat hoor je tegenwoordig te eten – ik hou er niet van) en een ladyburger (lekker!) op het menu waardoor (denk ik) het publiek gevarieerd (en leuk) is. Op Troost dus! Brouwerij Troost

Update: in de zomer van 2015 opent Brouwerij Troost vestiging nummer 2 op het Westergasterrein! Wat we goed nieuws noemen. Brouwerij Troost Westergas wordt een brouwerij, brewpub en winkel ineen. Met nog meer plek om bier te brouwen zodat Troost uit kan gaan breiden (en dus niet meer alleen op hun eigen locaties gedronken hoeft te worden). En, sympathiek: Troost reserveert ook plek voor andere brouwers die geen of te weinig eigen ketels hebben. Sympathiek nummer 2 (maar vooral heel dankbaar): Troost probeert hun bieren geen hoge alcoholpercentages te geven, zodat je er gerust nog een kunt drinken.