Nederland, Amsterdam19 januari 2018, door Maartje

Nieuw: &moshik Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 19 januari 2018, door Maartje

Nieuw: &moshik Amsterdam

There's a new kid on the Oosterdok! Nouja, van 'nieuw' is niet voor 100% sprake maar semi-nieuw moeten we &moshik absoluut wel noemen. Klinkt bekend, toch? Klopt. &moshik Amsterdam is het nieuwe restaurant van chef Moshik Roth die op dezelfde plek zijn restaurant &samhoud places bestierde. Vijf jaar lang om precies te zijn, een eeuwigheid in Amsterdamse horeca-jaren. Tijdens die jaren verdiende Moshik twee sterren en toch werd het tijd voor iets nieuw. Wellicht ook met dank aan die Amsterdamse horeca-jaren waar, eerlijk is eerlijk, de volgende klasse-zaak alweer in Roth's nek staat te hijgen.

&moshik

&moshik

 

Nu moe gezegd dat ikzelf de deur bij &samhoud places niet stuk liep. Reden: na twee keer bijna weggekeken te zijn door de staf (misschien zie ik er niet high end genoeg uit?) was ik voorgoed genezen. Ja, we hadden (nog net) wat gegeten en dat was ontegenzeggelijk lekker, maar echt welkom waren we blijkbaar niet. En tsja, aangezien Barts Boekje nog meer om sfeer gaat dan om eten, verdween &samhoud places uit ons balboekje.

En nu zijn we toch wel weer nieuwsgierig. Nieuwe looks, nieuwe mentaliteit? Let’s hope so. Knap ziet een en ander er uit (uiteraard volop millennial pink in de zaak) en nog altijd het uitzicht over het water. Er zijn verschillende ruimtes, altijd fijn qua terugtrekken en ongestoord bijpraten en met een beetje vertrouwen is het eten er alleen maar spannender op geworden. See ya soon &moshik!
Oosterdokskade 5, Amsterdam