Amsterdam, Amsterdam Centrum, Amsterdam Noord, Amsterdam Oost, Amsterdam West, Amsterdam Zuid, Amsterdamse Nieuwe, Nederland

SWEETS hotel Amsterdam

16/03/2018
barts-boekje- sweets 1

Je wist niet dat je het wilde tot je wist dat het kan: slapen in de iconische Amsterdamse brugwachtershuisjes! For realz. En: eindelijk! De plannen liggen er al jaren, zeven jaren om precies te zijn, maar nu zijn er hoor. Onder de noemer SWEETS hotel, een concept van de oprichters van het Lloyd Hotelzijn er tot nu toe elf huisjes verbouwd en ingericht tot puike hotelkamer. Alles in samenwerking met Space&Matter en projectontwikkelaar Grayfield. Samen maakten zij van de voor Amsterdam zo kenmerkende brugwatershuisjes minisuites voor twee personen. 

barts-boekje- sweets hotel

Zoals gezegd zijn er as we speak elf huisjes helemaal slaapklaar. Daar komen er de komende jaren nog maar liefst zeventien bij die één voor één opgeleverd worden (in de gaten houden dus, mocht je in een bepaald huisje willen tukken). De huisjes zijn verspreid over de stad en hebben allemaal een andere bouwstijl.

barts-boekje- sweets hotel1

Voor elk huisje geldt dat de buitenkant helemaal in takt is gebleven, terecht natuurlijk, en dat ze ieder een compleet ander interieur hebben. En dat ze uiteraard pal aan het water staan (duh).

We mochten al even bij vier brugwachtershuisjes binnengluren. Die aan de Kattenslootbrug, de Wiegbrug, de Kinkerbrug en de Theophile de Bockbrug. Eerste indruk? Mooi! Nette kamers en er is en goed gebruik gemaakt van de beperkte ruimte al vonden we de inrichting niet overal heeeeel spannend. Nog. Jammer, al waren misschien onze verwachtingen gewoon hoog met het Lloyd hotel in gedachten. Maar we zagen er pas vier én ze zijn pas net open. Want op de site kwam ook een zeemansthema voorbij aan de Scharrebiersluis, en een houtthema met een roze badkamer (!) aan de Nieuwe Amstelbrug. Komen we op terug.

barts-boekje- sweets 2

Bovendien blijft het slapen aan het water in een iconisch huisje de allergrootste leukheidsfactor van het Sweets Hotel concept. Dik in orde wat dat betreft.

Initiatiefnemers
SWEETS hotel is een initiatief en co-creatie van de Amsterdamse architecten Space&Matter (o.a. bekend van De Ceuvel, een ecologische, creatieve en sociale hub); projectontwikkelaar Grayfield en 
sweetshotel.amsterdam

x Juliette

Ook leuk