Nederland, Limburg16 juli 2022, door Bo Peters

Een skybar met – uiteraard- een rooftop: bij 077skybar in Venlo moet je wezen

Nederland, Limburg, 16 juli 2022, door Bo Peters

Een skybar met – uiteraard- een rooftop: bij 077skybar in Venlo moet je wezen

Nu alles weer open is, het weer mee zit (summer has arrived) en de vakantie voor velen om de hoek loert, is het tijd voor een borrel. Beter nog: een cocktail. Ha! Cocktailspots zijn er inmiddels genoeg in het land, maar soms hebben we behoefte aan net dat stuk meer. Iets extra’s. Extra uitzicht, extra luxe, extra klasse en extra lekkere boozy-coctails of andere drankjes. Zin in? Begrijpen we. Boek gerust dan hier je plek bij dit nét, vers van de pers, (juni 2022) geopend restaurant en bar: de 077skybar in Venlo.

077skybar in Venlo

077skybar in Venlo

077 refereert naar de postcode van dit gebied, aha. De rest van de naam spreekt, bij binnenkomst, direct voor zich: een waanzinnig, adembenemend 360 graden uitzicht staat je hier te wachten. Hier ga je de zon in de denkbeeldige zee – ahum, de rivier de Maas, zien zakken en pak je dat laatste zonlicht van de dag op je snoet. Hier ga je naartoe voor de betere eet/drink-avonden met verfijnd eten. De bovenste verdieping van het voormalige, industriële complex is een rijksmonument en nu omgetoverd tot knap restaurant met bar. Dat alles draait om dat stuk extra, merk je zodra je de lift uitstapt op de bovenste verdieping van dit 36 meter tellende gebouw. Smaakvol en luxe gaan hier hand-in-hand samen met de van oudsher industriële looks van het pand. Denk aan gietvloer, fluwelen barkrukken, flitsende verlichting en een drankkast achter de bar waar je U tegen zegt. Chique de friemel. Ook bij het restaurant binnen, heb je het gevoel dat je buiten staat door de giga-grote stalen raampartijen die overal rondom het restaurant te vinden zijn. Prima plek ook, zeker voor de ‘hoogtevrees-mensen’ onder ons;) .Tip om te bestellen: de Wilde Argentijse garnalen, om je vingers bij af te likken zó lekker.

Aan de bar shaken en schenken de – overigens uiterst vriendelijke -barmannen de lekkerste cocktails of andere drankjes voor je. Bestel er een (of vooruit: 2, 3…) en neem hem mee naar de rooftop. Gegarandeerd een ‘avondje uit’-gevoel, hier bij 077Skybar. Dus heb je wat te vieren, ga je zomervakantie in eigen land vieren of voor de ‘gewoon’, sla dan dit nieuwe adres op. Almost weekend, right? PSST. we hebben vernomen dat er in de toekomst ook feesten georganiseerd
gaan worden en laat ons dát nu net geweldig lijken, op deze plek.