Nederland, Venlo23 maart 2022, door Bo Peters

Mamma Mia: de lekkerste pizza’s vind je bij Nena, Venlo (Limburg)

Nederland, Venlo, 23 maart 2022, door Bo Peters

Mamma Mia: de lekkerste pizza’s vind je bij Nena, Venlo (Limburg)

Vrij nieuw in town (en dan hebben we het hier over het Limburgse Venlo), maar al erg geliefd. Dit laagdrempelig, oergezellig en overheerlijk restaurantje dat de stad nét iets fijner – en bovenal lekkerder – maakt. Gelegen aan de rand van het centrum, maar toch centraal. Hallo Nena! Hallo Nena pizza in Venlo, Limburg.

 

Nena, Venlo (Limburg)

Nena, Venlo (Limburg)

Nena staat voor ‘Nederlands Napolitaans’ (aha). Kwaliteit, aandacht, eenvoud en ambacht: daar draait het hier om. Gefascineerd én geïnspireerd door de Napolitaanse pizza, opende de – overigens erg vriendelijke – eigenaar en chef dit restaurantje. Het kleine maar oh zo fijne restaurant is gestart als afhaalpunt, in de coronatijden. Op een plek zonder huisnummer, zat je – naast de olijfbomen – op een binnenplaats te wachten in de dug-out (jeweetwel zo’n voetbalding). De pizza’s werden vers voor je bereid en kreeg je ze zo hups door het open raam toegeschoven. Een succesformule, zo bleek. Enkele maanden later werd namelijk het restaurant geopend, verdween het open raam concept maar de dug-out bleef én werd omgeturnd tot knappe bar. De inrichting is knus en simpel, zoals je verwacht van een laagdrempelig en (in de goede zin van het woord) huiskamerrestaurant. Niet te moeilijk, vooral ongedwongen met lange houten tafels, tonnen als stoelen en –daar waar het in Italië zelf nog al eens aan ontbreekt, maar toch een must volgens ons- sfeervol licht.

Dan nu over de pizza’s, want oh boy wat zijn ze goed: luchtig deeg, smaakvolle ingrediënten en precies dat wat je hoopt te proeven als je een hapt van je pizza neemt. Zoveel smaaksensaties. Je próeft gewoon de kwaliteit. Van de buffelmozzarella die op dinsdag in Italië wordt gemaakt en op donderdag in Ventjeloco (dat is Venlo, voor de kenners onder ons) arriveert, tot aan de verse truffel: alles is hier goed.  Nena heeft een kleine wisselende kaart – lekker overzichtelijk – en een foute keuze maken kan hier eigenlijk niet. Puike steenoven pizza’s staan hier centraal, maar vergeet ook niet om een voorgerecht te nemen (of te sharen). Kies gerust voor de Siciliaanse groene olijven met citroen en oregano of de prosciutto di Parma, heerlijk namelijk. Kunnen we nog verder over uitweiden, maar moet je gewoon gaan proberen. Gotta love it all. Kleine tip: zorg ervoor dat je ruimte overhoudt voor het toetje (huisgemaakte tiramisu) want die is verrukkelijk. Echt. 

 

Conclusie? Bestel een pizza’tje, drink er túúrlijk een Peroni bij (of een feestelijk glas prosecco, combineert ook waanzinnig goed hebben we ons laten vertellen) en geniet. Effe wachten, pizza time. Hier bij Nena.