5 december 2017, door Maartje

10 x kerstmarkt Amsterdam 2017

5 december 2017, door Maartje

10 x kerstmarkt Amsterdam 2017

Vroeger... Vroeger moesten we naar Duitsland voor een beetje kerstmarkt hoppen aangezien onze oosterburen patent hebben op de beste stalletjes, warme winterhappen en -dranken, lichtjes in de bomen en rijen aan rijen vol waardeloos (kerst)spul. The most wonderful time of the year, vinden wij, oprecht. En ja, naar Duitsland willen we - nee: gáán we - nog steeds: lees hier over de 10 beste/ mooiste/ meest indrukwekkende/ dichtbij-ste van Duitsland. Graag gedaan.

Maar er is meer! Want Amsterdam is aan wat betreft het kerstmarktbal: dit jaar, veel meer dan andere jaren, staan door de hele stad de beste gluhweinstallen en oliebollenparades opgelijnd. Waar? Hier: 10 x kerstmarkt Amsterdam

Sissy Boy Kerstmarkt - zaterdag 9 december
First things first: het mag al bijna een traditie heten, de goed gelukte kerstmarkt van Sissy Boy. In de zomer in het Vondelpark, net voor kerst aan het Amstelveld. Vuurkorven, gezelligheid en de allerleukste kerstcadeautjes (en meisjes, overal meisjes).

Funky Xmas Market - zondag 10 december
Never not het Westergasterrein! Zeker ook tijdens de winter. Dan wordt de traditionele schaatsbaan naast Pacific Parc namelijk opgebouwd, en doen de mensen van de Sunday Market het op zijn kerstigst tijdens de Sunday Funky Xmas Market. De 10e al, lekker op tijd, vinden we leuk.

Pure Markt - zondag 10 en 17 december 
De Pure Markt, geef toe, je was m bijna vergeten want toch eerder de zomerse spot om lekkers van ambachtelijke ondernemers voor op de keukentafel te scoren. Zonde, want de winter doet ook mee en 2 zondagen achter elkaar gaan de kerstlampjes aan op de markt.

Lil’ Amsterdam Past Present Parade - zaterdag 16 december
De meest centrale en de creatieve markt van de stad is er voor het eerst en op slechts 1 dag dit jaar: zaterdag 16 december. Lil’ Amsterdam organiseert het feest in de Amstelpassage van Amsterdam Centraal. Origineel entertainment (want Lil' Amsterdam) en unieke presentjes (want Lil' Amsterdam) in combinatie met het welbekende, nostalgische en onmisbare kerstgevoel (want kerst) . Win-win-win. Op het programma crazy carols, koek en cocktails ipv koek en zopie, dansen en sjansen, een tattoo-artiest (jawel), je kunt je toekomst laten voorspellen of, lekker, je haren laten föhnen (want kerst).

Ruige Kerstmarkt op Ruigoord - zaterdag 16 december
Sowieso omdat Ruigoord, net buiten Amsterdam, een van de mooiste locaties is natuurlijk. De organisatie weet wat goed eten en drinken is, en wat we bedoelen met het perfecte kerstsfeertje. Art & craft, goud van oud, killer outfits, glitter en schitter, feel-good cadeaus, vintage, retro en design, schatten van ver, magische attributen en andere one-of-a-kinds. Van dattum.

Barts Boekje - museumplein amsterdam

Museum Market Christmas Edition - zondag 17 december
Ah, het Museumplein, ieder jaar IG-galore dankzij de sprookjesachtige schaatsbaan. En waar een winterschaatsbaan verrijst, daar moet een kerstmarkt bij. Duh. En zo gebeurt dan ook op zondag 17 december. 1 dag, maar wel een hele mooie.

Rooftop Xmas Market - 16 en 17 december
Ook dit jaar kun je weer het dak op bij Floor 17, en wel het weekend van 16 en 17 december. Een spectaculair uitzicht over de stad én zo'n dertig stalletjes met originele cadeautjes voor onder de kerstboom.

Amsterdamsche Kerstmarkt - 22 en 23 december
Als de Kromhouthal in Noord een markt organiseert, dan weet je dat het goed van het eten en het drinken gaat zijn. En dat de beste foodies aanhaken.

Kerstmarkt Amsterdam - 20 t/m 30 december
1 mooie dag zeiden we hierboven bij de Museum Market Christmas Market. Klopt, dat gold voor die specifieke markt, maar het Museumplein zou het Museumplein niet zijn als ze dat nog eens dunnetjes en bovendien lekker lang over zouden doen: iedere dag tussen 20 en 30 december je reinste winterpret.

De Amsterdamse Winterparade - 21 december t/m 1 januari
Eén om naar uit te kijken voor een langere periode is De Amsterdamse Winterparade in de RAI. In de categorie 'het ultieme kerstgevoel' en 'nog nooit vertoonde beelden', tenminste, dat is de belofte. Lees meer via bovenstaande link.