3 november 2017, door Maartje

De Amsterdamse Winterparade Amsterdam

3 november 2017, door Maartje

De Amsterdamse Winterparade Amsterdam

Omy... Oke, ik ben dus een ENORME kerstfan (wat heet: we zijn zelfs met kerst getrouwd) dus toen het nieuws van een gigantische kerstmarkt voorbij kwam op Heel Erg Veel sociale kanalen, baalde ik een beetje dat ik dat niet eerder had kunnen brengen. Dus misschien wist je het al, maar ik móet het kwijt: er wordt binnenkort een gigantisch, maar echt gi-gan-tisch kerstfestijn georganiseerd in de Amsterdamse RAI. Lekker overdekt, en een beetje buitenpret, over tenminste 700 vierkante meters, van 22 december tot en met 1 januari. Als een kind zo blij.

Barts-Boekje-amsterdamse winterparadeKerstparade, Kerstfestival, Winterpark, de Amsterdamse WinterparadeKerstmarkt... Geef het beestje een naam, alles zagen we al voorbij komen en het doet er ook niet echt toe, maar officieel wordt het kerstbal de Amsterdamse Winterparade genoemd en komt 'inclusief schaatsbaan, kermis, disco, cinema en ander olijk kerstjolijt'. Schaatsen onder een deken van lichtjes, het ultieme uitzicht over Amsterdam vanaf een 50 meter hoog reuzenrad (jaaaa!) en opwarmen in de Winter Wellness waar sauna's en Jacuzzi's staan opgesteld, zowel overdag als 's avonds. Uiteraard is de traditionele kerstmarkt ook goed vertegenwoordigd en kun je marshmallows roosteren in knisperende vuurtjes tussen de kerstbomen. En karaoke, karaoke is er ook (jawel, All I want for Christmas is you, het nummer waarop ondergetekende naar het altaar schreed (oke: huppelde), mag op repeat.

Of dat het was? Nope. Er is ook nog een Beer Village, moge duidelijk zijn wat dat inhoudt. Lange houten tafels, spelletjes, schnaps en glühwein in je eigen chalet. Ja hoor, wij zijn van de Winterparadepartij: De Amsterdamse Winterparade