IJsland, Reykjavik30 januari 2019, door Maartje

24 uur in IJsland: Eten bij Geiri Smart, Reykjavik

IJsland, Reykjavik, 30 januari 2019, door Maartje

24 uur in IJsland: Eten bij Geiri Smart, Reykjavik

Want IJsland is niet alleen goed voor een korte stop, het eiland heeft nog zoveel meer knaps te bieden. En Reykjavik zoveel gezelligs. Restaurant Geiri Smart bijvoorbeeld.

Geiri Smart, Reykjavik

Geiri Smart, Reykjavik

Het restaurant is gevestigd in hartje Reykjavik, aan de Hverfisgata (de straat paralel aan de winkelstraat Laugavegur). Het restaurant is vrij groot, maar door de Smart indeling (knipoog) voelt het knus en gezellig. In het midden staat een grote bar, met alle tafels daaromheen. Direct rechts zijn er drie booths met daarboven een muur vol kleurrijke schilderijen. Ze zijn hier niet bang voor een beetje kleur (en een duidelijke liefde voor blauw); de blauwe fluwelen banken in de booths worden doorgetrokken naar de gewone stoelen en ook de barkrukken zijn (donker)blauw. Zelfs de muur van de semi-open keuken achterin het restaurant is diezelfde kleur blauw. Bij elkaar is het een knap staaltje interieurwerk. Niet té, precies goed.

Bij Geiri Smart kun je precies doen waar je zin in hebt; kies voor een driegangen- of vijfgangenmenu van de chef of ga voor à la carte. En mocht je de chef niet helemaal vertrouwen dan kun je ook nog eigen suggesties doen binnen het menu van de chef. Begin met een cocktail, daar zitten ze op bij Geiri. Allemaal vernoemd naar de leukste liedjes zoals de La Isla Bonita en de Walk This Way (favoriet!).

Met een goed gevulde Langoustine bisque vooraf en een perfect gebakken Rib-eye kan er eigenlijk niet veel meer misgaan. Kwam bij de laatste ook nog eens geraspte truffel en balsamico-uitjes … Moeten we nog even verder gaan? Oké, het toetje dan nog. ‘Twisted doughnut ice cream‘ met witte chocolade, praliné en rabarber. Ja, bij Geiri Smart moet je zeker even langs.
geirismart.is

______

In samenwerking met Icelandair hadden we een 24-uursstop in IJsland, voordat we doorvlogen naar Seattle (daarover later meer). Is maar 3,5 uur vliegen vanuit Amsterdam en perfect voor een fijn lay-over nachtje.