Spanje, Barcelona24 februari 2017, door Maartje

3 x Healthy Hits Barcelona

Spanje, Barcelona, 24 februari 2017, door Maartje

3 x Healthy Hits Barcelona

Kijkbuisvrienden, klik (zometeen) vooral ook even door naar het gezellige Franska.nl waarvoor yours truly wekelijks in het toetsenbord klimt. Voor tips zoals deze: 3 x Healthy Hits in Barca. Denk je aan Barcelona, dan denk je natuurlijk eerder aan tafels vol tapas dan aan groen en gezond. Toch zijn er volop green spots te vinden, waar het healthy én heerlijk toeven is.

Planten Concept Store Espai Joliu 
Een planten-concept-store waar het ook goed toeven is voor een kop koffie, een broodje en/of een borrel, in de creatiefste wijk van Barcelona anno 2017, Poblenou. In de buurt wisselen de kleine kantoren en winkels van jonge ontwerpers en een reeks hippe koffiebars elkaar af – sowieso een aanrader. Espai Joliu springt er uit met dank aan al het groen dat door de kieren van het pand naar buiten wil pieken. Je koopt er prachtig keramiek, planten (al zijn die lastig mee naar huis te nemen), originele magazines, vazen en planthangers en achterin is een knus café. Aanrader? Toast met avocado, blijf je meteen lekker in het groene thema.

barts-boekje-the green spot

The Green Spot
What’s in a name. The Green Spot maakt zijn belofte waar: een eigentijds vegetarisch restaurant waar je op chique uit eten kunt – ook weleens lekker na alle hippe zaakjes. Wat niet wil zeggen dat The Green Spot onhip is, integendeel. Het restaurant staat echter niet voor snelle hap maar voor uitgebreid tafelen en kundige bediening in een stijlvol lokaal in Barceloneta, de wijk aan het strand waar het vooral barst van de snelle beachy eetadressen (op Bar Celoneta na, ook een vega-aanrader). The Green Spot zit verstopt in een rustige zijstraat vlakbij metrohalte Barceloneta. Bij binnenkomst wandel je eerst langs een lange glazen wand waarachter de keuken huist (zwaaien naar de chef mag, hoeft niet) om vervolgens door een donkere gang langs een atrium te komen vol met planten en daglicht tot je in het restaurant staat dat zo uit iemand ‘mijn ideale interieur’ pinterestbord geplukt lijkt, inclusief Eames-stijl stoelen. Op het menu vegagerechten die ook carnivoren onder ons zullen bekoren, dat is een belofte.

barts-boekje-Flax and Kale

Healthy hotspot Flax & Kale
Flax & Kale zit vlakbij Plaza Catalunya en Universidad in het centrum van Barcelona. Het is ongeveer zowel de knapste als de meest healthy hotspot van de stad. Het restaurant heeft veel, enorm veel bijzondere creaties op het menu staan waarvan alles sowieso bio en organic is. Naast beeldschoon is de zaak ook nog eens heel erg groot (lees: grote kans op een plekje), gezellig en uiteraard is er een zonnig terras. Ook leuk is het groentetuintje op de eerste etage waar het gros van de ingrediënten vandaan komt voor het menu dat ingedeeld is in vier categorieën: Raw Food, Gluten Free, Plant Based & Oily Fish. Dat alles is niet goedkoop, nee (niet voor Spaanse begrippen in elk geval) maar alles is super healthy en heerlijk, de keuze is reuze en mispakken is onmogelijk. Meer haast, minder geld? Er valt een keur aan cold pressed juices te bestellen, ook voor take-away.