Frankrijk, Parijs8 april 2024, door Milou Verbeke

48 uur (romantiek) in Parijs

Frankrijk, Parijs, 8 april 2024, door Milou Verbeke

48 uur (romantiek) in Parijs

Notre Paris bien-aimé, bij Bart ben je natuurlijk al jarenlang aan het juiste adres voor de beste tips in Parijs. We gaan er zelfs een beetje Frans van schrijven (lees: we doen een poging want Frans vlekkeloos spreken en schrijven staat al tijden op onze wishlist). Uiteraard blijven we de stad van de liefde zeker eenmaal per jaar bezoeken en dat betekent ook weer zorgvuldig geselecteerde aanvulling op onze al bestaande lijstjes. Vandaar: 48 uur (romantiek) in Parijs. Pluk er de vruchten van, oui oui, merci.

Ps, geen liefde aan je zijde? Laat Parijs nou bij uitstek ook een stad zijn om in je up te bezoeken: tips voor een solo tripje Parijs

Union Boulangerie

Union Boulangerie

Probeer eenmaal binnen maar weer eens weg te komen zonder tassen vol met lekkers. Bij Union Boulangerie weten ze in ieder geval zonder twijfel hoe je de allerbeste baksels maakt. Van vijgentaartjes, kaneelbroodjes en croissants tot aan verse broden in alle soorten en
maten: je vindt het hier allemaal. Het interieur is een mix van industrieel meets Scandinavisch, met afgebladderde muren aan zowel de buiten- als de binnenkant. Helaas geen koffie (to go) en ook geen plek om even te zitten, maar dat mag de pret niet drukken. Probeer zeker het mini-appeltaartje op een bodem van bladerdeeg en sla wat (een paar
tassen vol dus) in voor thuis.

Dé tips van een Parijse horeca-eigenaresse:

Dé tips van een Parijse horeca-eigenaresse:

Ontbijt: 

 • Gramme Paris 
 • Tram Café Librairie
 • Holybelly
 • Recto Verso cafe

 

Lunch & diner

 • Bistrot Paul Bert
 • Caluche
 • Parcelles
 • The Butcher of Paris

 

Cocktails & dancing  

 • Divine
 • Bonnie
 • Le Piaf

Café Varenne of Le Bon Georges of Chez Marcel

Café Varenne of Le Bon Georges of Chez Marcel

Dit typische Franse restaurant ligt tegen de wijk Saint-Germain-des-Prés aan (om de hoek van het prachtige warenhuis Le Bon Marché) en is al jarenlang favoriet. Geen gedoe, goed eten, lekkere wijnen en aardige bediening. Ga hierheen voor een lekkere lunch, zoals de ravioli met heel (héél) veel kaas, of de uiensoep. Glas chardonnay erbij, niets meer aan doen.

Maar er is meer! Kleine restaurants zoals le Bon Georges en Chez Marcel zijn op en top Frans, super kleinschalig en meer dan geliefd – en terecht. Zo lekker, zo niet toeristisch, zo Parijs-perfectie. Reserveren is bij beide wel een must.

Wil je niet reserveren? Doe dan Clamato: je zult wel even in de rij moeten want het zusterrestaurant van het befaamde Septieme is geliefd. Maar dat wachten is de moeite waard: zo zo zo goed (mits je van vis en schelpdieren houdt).

La Mascotte Montmartre

La Mascotte Montmartre

Deze klassieke Franse (vrij grote) brasserie oogt niet direct heel erg gezellig wanneer je naar binnen loopt, maar ga buiten zitten! Oh, ga buiten zitten. Onder de groene luifel kun je zeker ook in de koudere maanden heerlijk knus zitten, met de heaters is het nog steeds prima vertoeven. Geniet al nippend van een glas champagne van de voorbijgangers aan de Rue des Abbesses en bestel zéker oesters met friet. 

Fréquence

Fréquence

Zin in een goede cocktail en misschien ook nog wel een klein dansje (wat cocktails later), dan moet je zeker even binnenstappen bij Fréquence. In het 11e arrondissement zit deze knusse donkere cocktailbar, waar je naast goede drankjes ook lekkere kleine hapjes (streed food) kunt eten. Achter de bar staan rijen dik vol met grammofoonplaten en de DJ draait een beetje funky, disco stijl. Rollend naar buiten! 

 

Union Boulangerie

Union Boulangerie

Probeer eenmaal binnen maar weer eens weg te komen zonder tassen vol met lekkers. Bij
Union Boulangerie weten ze in ieder geval zonder twijfel hoe je de allerbeste baksels maakt.
Van vijgentaartjes, kaneelbroodjes en croissants tot aan verse broden in alle soorten en
maten: je vindt het hier allemaal. Het interieur is een mix van industrieel meets
Scandinavisch, met afgebladderde muren aan zowel de buiten- als de binnenkant. Helaas
geen koffie (to go) en ook geen plek om even te zitten, maar dat mag de pret niet drukken.
Probeer zeker het mini appeltaartje op een bodem van bladerdeeg en sla wat (een paar
tassen vol dus) in voor thuis.

Hop, op de Eurostar

Te beginnen met een ‘wist je dat…’

Wist je dat Thalys, a.k.a. de hoge snelheidstrein die je al jaren van Nederland naar Parijs brengt, een nieuwe naam heeft gekregen? Een bekende naam hoor: Eurostar. Juist ja, die trein die je van Nederland naar (o.a.) Londen brengt. Hogesnelheidstreinen Thalys en Eurostar hebben hun krachten gebundeld en reizen samen verder onder het nieuwe Eurostar. En verder bleef alles lekker hetzelfde!

Met de Eurostar trein van Amsterdam naar Parijs reis je van centrum naar centrum in slechts 3 uur en 20 minuten. Vanuit Rotterdam bereik je Parijs in slechts 2 uur en 41 minuten. En dat is, beste mensen, Hele Relaxte Samentijd!

De ticketprijzen beginnen al vanaf 35 euro voor een enkele reis. Daarbij is er geen bagagestress bij Eurostar want er is geen beperking op de gewichtslimiet en bovendien is er ook geen beperking op vloeistoffen. Ha! Ook werkt de gratis wifi aan boord goed: lekker samen – of alleen – je favoriete serie kijken terwijl je naar de stad van de liefde rijdt.

Eurostar