Nederland, Breda17 december 2023, door Fenne Koenraadt

5x High Wine in Breda

Nederland, Breda, 17 december 2023, door Fenne Koenraadt

5x High Wine in Breda

Afspreken met vrienden, familie of collega’s onder het genot van heerlijke wijnen met hartige hapjes? Hoe leuk het ook is om zo nu en dan thuis een borrel te hosten, is het ook stiekem fijn als dat allemaal voor je gedaan wordt. Zeker door mensen die écht verstand hebben van wijn en weten met welke hartigheden ze lekker samengaan. In Breda zijn er veel horecagelegenheden die een High Wine bieden. Hier hebben we vijf keer een High Wine in Breda op een rijtje gezet. Cheers!

Wijnbar Pinot

Wijnbar Pinot

Bij Wijnbar Pinot in Breda kun je op zaterdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur terecht voor een high wine. Bij Wijnbar Pinot weten ze alles (maar dan ook echt alles) over wijn. Bij Pinot zit je gezellig aan de Grote Markt met uitzicht op de Grote Kerk. Deze high wine bestaat uit 6 halve glazen speciale wijnen en bijpassende hapjes. De klassieke high wine zoals we hem kennen dus. Je kunt deze high wine ook zelf aanvullen met borrelhapjes of lekkere gerechten van de menukaart. De hele ervaring duurt ongeveer 1,5 uur en kost €35 per persoon.

 

Wijnbar Pinot

Latour

Latour

Bij Latour in Breda kun je op dinsdag t/m zondag tussen 10:00 en 18:00 terecht voor een high wine in hun unieke Middeleeuwse wijnkelder of in het vertrouwde lunchcafé. Deze high wine bestaat uit 2 proefglazen witte wijn, 3 proefglazen rode wijn, 1 proefglas dessertwijn en een plank vol lekkers. De verwachtingen mogen hier hoog zijn, want van origine is Latour een delicatessewinkel voor charcuterie, buitenlandse kazen en andere heerlijkheden. Ze weten hier alles over wijn en delicatessen. Je krijgt dan ook een boekje mee met alle info over de wijnen die je hebt geproefd. Deze high wine duurt 1.5 à 2 uur en kost €32.50 per persoon.

 

Latour

JA!Breda

JA!Breda

Bij JA!Breda kun je alle dagen in de week tussen 10:00 en 19:00 terecht voor een high wine. Bij JA!Breda doen ze de high wine net even anders, namelijk in twee rondes. De eerste ronde bestaat uit 3 glazen witte wijn met seizoensgebonden hapjes die lekker met witte wijn samengaan, zoals zeevruchten en gevogelte. De tweede ronde bestaat uit 3 glazen rode wijn met hartige hapjes die goed samengaan met rode wijn, zoals rood vlees en gegrilde groenten. Niet alleen vlees overigens, de high wines kunnen ook vegetarisch of veganistisch bereid worden. Deze high wine duurt 1.5 à 2 uur en kost slechts €28 per persoon. De beste optie voor de portemonnee dus.

 

JA!Breda

De Boterhal

De Boterhal

Bij de Boterhal in Breda kun je alle dagen van de week terecht tussen 10:00 en 18:00 voor een high wine. De Boterhal heeft een speciaal proeflokaal voor high wines in hun historische kelder. Deze high wine bestaat uit maar liefst vier rondes. Het type wijn verschilt per ronde: cava in ronde 1, witte wijn in ronde 2, rode wijn in ronde 3 en dessertwijn in ronde 4. Het fijne hier is dat je van tevoren op hun website kunt vinden welke specifieke wijnen en hapjes je kunt verwachten (denk aan mini misosoep, zalm tartaar en gamba’s). Deze high wine duurt 2.5 uur en kost €39 per persoon.

 

De Boterhal

Don Qui-John

Don Qui-John

Bij Don Qui-John in Princenhage, dichtbij Breda, kun je dinsdag t/m zondag tussen 11:00 en 00:00 terecht voor een high wine. Na ontvangst met een mousserende wijn, werken ze hier ook met rondes. Dit keer zijn het er drie. Je mag per ronde zelf kiezen wat voor wijn je wil. Tijdens de eerste ronde krijg je allerlei lekkere mini hapjes (bijvoorbeeld carpaccio en een soepje). Tijdens de tweede ronde krijg je een warm seizoensgebonden visgerecht en bij de derde ronde een vlees- of gevogeltegerecht. Ook hier is het fijn dat je van tevoren op hun website kunt vinden wat voor hapjes er bij de high wine worden geserveerd. Deze high wine duurt ook ongeveer 2 uur en kost €42.50 per persoon.

 

Don Qui-John