10 maart 2020, door Maartje

5 x De leukste logeeradressen van Terschelling (en de niet te missen adressen)

10 maart 2020, door Maartje

5 x De leukste logeeradressen van Terschelling (en de niet te missen adressen)

We jubelen over mooi Vlieland (en als je dan toch in Harlingen bent om op de boot te stappen, blijf dan even plakken! Harlingen is namelijk opvallend leuk), we steken niet onder stoelen of banken dat we dol zijn op Texel (en je staat er zo lekker snel vanuit Amsterdam, niet onbelangrijk), we doen een boekje open over de allermooiste plekken van Nederland, en schreven al eens op wat onze lievelingsadressen zijn op Terschelling (12 x niet missen op Terschelling). Maar... Waar slapen we dan op het gezellige Waddeneiland waar we meer dan eens mogen vertoeven? Die had je nog van ons tegoed, helemaal waar. Komt-ie: de leukste logeeradressen van Terschelling.

Eilandhuis Silke op Terschelling

Eilandhuis Silke op Terschelling

Een eigentijds en knus familiehuis op Terschelling, in Formerum (zo’n beetje het midden van het eiland, altijd een goed idee) voor 6 man, dat is Eilandhuis Silke op Terschelling. Het vrijstaande huisje heeft een houtkachel, een eigen tuin, de hond mag (in overleg!) mee (hoera, eindelijk) en de volgende keer dat we gaan bikken we de ijsblauwe tegeltjes die hier en daar terugkomen in het huis af en nemen we ze mee naar huis. Die volgende keer komt hoor, beloofd, en daarna doen we uitgebreid verslag – ook beloofd.

Vakantiehuis de Grote Beer Terschelling

Vakantiehuis de Grote Beer Terschelling

Een ander kindvriendelijk, vrij gelegen en o zo leuk vakantiehuis op het Friese Terschelling is De Grote Beer. Deze keer vind je het huis aan  de rand van Midsland – leuk! Vanaf daar  wandel je namelijk naar een heel aantal van  de leukste adressen op het toch al zo leuke (altijd gezellige, vinden wij) Terschelling. Wat te doen op Terschelling? Dat lees je hier

In de witte handt, Terschelling

In de witte handt, Terschelling

In de Witte Handt, dat klinkt al leuk, en dan ligt het logeerhuis ook nog eens in het hart van Terschelling (je loopt zo het gezellige Misland in) én op slechts 2,5 km van het strand. Mocht dat je nog niet over de streep trekken: een tweepersoonskamer boek je er al vanaf 67 euro per kamer per nacht (en een eenpersoonskamer voor 38,50 eur0). Die kamers zijn eenvoudig, en dat is prima. Het gaat hier immers om de locatie én de gastvrijheid van het klassieke pension. Wij vinden het er heerlijk. Er zijn 7 tweepersoonskamers en 4 eenpersoonskamers.
Alle kamers zijn voorzien van boxspringbedden en een wastafel met warm & koud water. Geen eigen badkamer inderdaad, dat is goed om te weten: douches en toiletten zijn op de eerste verdieping en op de begane grond beschikbaar. Er is één tweepersoonskamer voorzien van eigen douche en toilet.

De Lepelaar

De Lepelaar

De Lepelaar op Terschelling. Mochten daar bellen gaan rinkelen, dan denk je vast aan de camping met dezelfde naam. Klopt ook (uiteraard), maar we doelen hier op het nieuwe, energie neutrale huis voor zes personen. Het houten huis heeft drie slaapkamers, wat top is natuurlijk, maar ook hier is het hoogtepunt het buitenverblijf: een groot terras en een vrij en fraai uitzicht. Verder is de hele boel lekker nieuw, luxe (de keuken is helemaal voorzien, inclusief inductie kookplaat, oven/magnetron en vaatwasser) en er is zelfs een wasmachine en een droger. Fijn voor wie wat langer gaat, en de kids mee heeft. Dat is sowieso een goed idee, de kinderen mee nemen. Die kunnen veilig hun weg naar de speeltuin met waterpomp vinden, die vind je namelijk op hetzelfde terrein als het vakantiehuis. Hier boek je De Lepelaar

Paal 8 Terschelling

Paal 8 Terschelling

Eerlijk? We zijn wat betreft het interieur niet per se enthousiast over Hotel Paal 8 op Terschelling, noch over het eten en het ontbijt. En toch logeerden we er al meerdere malen om de eenvoudige reden dat de locatie aan het strand, pal naast de leukste strandtent van Terschelling (West aan Zee), onovertroffen is én omdat hondjes hartstikke (meer dan zelfs) welkom zijn. Tsja, en dan nemen we een iets verouderde inhoud, wat knullige (maar lieve!) bediening en een oké-maaltijd (niet slecht hoor! Maar ook geen ge-wauw) graag voor lief.

Paal 8