1 juni 2017, door Maartje

5 x gezonde kookboeken

1 juni 2017, door Maartje

5 x gezonde kookboeken

Het kookboek. Dat blijft toch wel de uitgelezen topper om cadeau te doen. Maakt niet uit aan wie. Aan een familielid, aan een vriend(in), aan je lover (in de stille hoop dat hij/zij er lekkers uit gaat bereiden en jij mag aanschuiven), aan je collega... Er is voor iedereen wel een passend boek te vinden en je zit hoe dan ook altijd goed (want neemt weinig ruimte in in huis en kan eventueel altijd nog als onderzetter voor je thuisbezorgd.nl bestelling gebruikt worden). Bovendien: soms hoeft er niet eens uit gekookt te worden. Gewoon in de kast mooi staan te wezen voelt ook al goed. Er kwam/komt weer een reeks nieuwe kookboeken uit. Gezonde kookboeken. En daar houden we nog net een beetje extra van. 5 x gezonde kookboeken, onze favorieten:

Soul Food
Ok we smokkelen hier een beetje qua gezonde recepten. Maar we vinden dat goed voor de ziel ook goed voor een mens is. Dus… Soul Food van De Vrouw met de Baard. Eerst was er de overheerlijke catering die vanuit Noord gerund werd. Toen werd het must-visit zaakje in onze Jordaan geopend. En ondertussen werden alle tips en tricks van het eten wat je hart raakt verzameld en gebundeld. Waarom niet toch? Uit alle hoeken van de wereld, maar een beetje extra uit Indonesië, kwamen de recepten aangewaaid en in een eigenzinnig jasje van De Vrouw gestoken. Smullen dus.

De Vrouw met de Baard, Soul Food website + boek

Barts-Boekje-veganVegan for Friends
Dit boek is voor de gezelligheidsdieren. Al een poosje zet Alexander Gershberg met zijn kookworkshops mensen aan tot het meer koken met planten in plaats van dieren. Geen boring überhealthy linzensalades en sapjes, maar rijke gerechten die ook voor niet veganisten naar meer smaken. En die inspiratie verdiende natuurlijk een boek. In Vegan for Friends geeft Alexander recepten per gelegenheid; koken voor je oma, koken voor je creatieve vrienden, koken mét je vrienden, etc. Handig, ja! Leuk, zeker! Lekker, absoluut!

Vegan for Friends website + boek

Barts-Boekje-heathy sistersHealthy Sisters
De twee vrolijke zussen, van Nederlands Marokkaans Brabantse komaf, vielen samen 50 kilo af en namen via hun blog tienduizenden mensen mee in dit avontuur. Het succes van dit inspirerende duo was wel een hardcover waard en er kwam, jaja, een boek. Najima en Rachida geven tips om op een leuke manier gezonder te leven. In het boek schrijven ze over eten, diëten, sporten (met een hoofddoek), familie en Nederlandse en Marokkaanse tradities. Zo geschreven dat je er gegarandeerd om moet lachen. En ja, lachen is nu eenmaal ook gezond.

Healthy Sisters website + boek

Een ander soort boek cadeau doen? Little Escapes is het antwoord!

Barts-Boekje-party edition rens kroesPowerfood - The Party Edition
Het enige boek uit het rijtje waar je nog even op moet wachten. Op 8 juni komt Rens Kroes’ vierde boek uit. Speciaal voor de feestelijke momenten. Taart, hapjes, drankjes en dan een beetje gezonder dan normaal. Olé! Cheaten met (je) mate(n) dus. Benieuwd zijn we naar het lekkers wat er in zal staan. En ondertussen smullen we alvast van die heerlijke zoete cover (mét grote roze ballonnen, yes!).

Rens Kroes, Powerfood - The Party Edition website + boek 

Barts-Boekje-all day bowlsAll-day bowls
Najaar 2016 kwam dit boek al uit en sindsdien is de bowl-trend alleen nog maar toegenomen. Smoothie-, poke-, açai-, sushi-, burrito- of weet-ik-het-wat-voor-bowls. Je vindt ze op iedere hoek van de straat en bij iedere fietsbezorger. Maar eigenlijk maak je ze net zo makkelijk, en veel goedkoper, zelf. Denise Kortlever kwam in haar werk als food-journalist/fotograaf overal ter wereld de meest inspirerende recepten tegen. En die mochten in een mooi boek. De foto’s zijn uiteraard om te smullen en dit boek kun je ook alleen neer zetten voor de show. Al raden we je zeker aan om zelf aan de bowl-makerij te gaan.

Denise Kortlever, All-day bowls website + boek 

BARTS BONUS
Omdat 5 stuks veel te weinig is... Nog 2 x een eervolle vermelding:

Het eervol vermelden waard is het nieuwe boek van de meiden van The Green Happiness. Detoxing it is: The Green Happiness Detox Book

En de oldie maar zó goodie van Lisa "Goes Vegan": Lisa Goed Vegan kookboek