Denemarken, Kopenhagen3 januari 2024, door Florence Nienhaus

5x Italiaanse restaurants en café’s in Kopenhagen

Denemarken, Kopenhagen, 3 januari 2024, door Florence Nienhaus

5x Italiaanse restaurants en café’s in Kopenhagen

De Italiaanse keuken is razend populair, we kunnen immers niet meer zonder. Ook in Kopenhagen genoeg keuze. De stad stikt van de Italiaanse café's en restaurants, maar wel minimalistisch en Scandinavisch ingericht. Heerlijke Italiaanse restaurants met een Scandinavische touch dus. Die wil je niet missen!

Baest

Baest

Het perfecte voorbeeld van een Scandinavisch ingerichte Italiaan is Baest. Het restaurant ligt in een schattig, klein, afgelegen straatje in de wijk Nørrebro, waar onwijs veel reuring is in het weekend. De prijzen bij Baest zijn goed. Dit komt doordat ze kwalitatief goede samengestelde menu’s aanbieden en speciale wijnarrangementen. Het restaurant is populair, dus een reservering van tevoren is aan te raden. Overigens zit tegenover het restaurant de hele gezellige bar ‘BRUS’, waar je nog een cocktail als afsluiter kan doen!

 

 

Locale 21

Locale 21

Toe aan iets meer luxe Italiaanse vibes? Dan is Locale 21 een leuke optie. Het restaurant is nog maar kort geleden geopend en nu al een hit. Je zit bij Locale 21 tafeltje dekje en hebt keus uit overheerlijke wijnen. Het concept is een soort shared dining. Éen gerecht dat je echt niet mag overslaan is overigens de turbot, maar écht!

Spuntino

Spuntino

Nog meer shared dining vind je bij Spuntino. Dit restaurantje heeft ook iets weg van een minimalistische stijl. Maar daarbij serveren ze het eten op hele sfeervolle borden. En het is niet alleen gezellig, maar het smaakt ook goed! Het restaurant ligt in de wijk Vesterbro, omringd door talloze restaurants en dichtbij meatpacking. Handig om te weten voor de feestbeesten die dit lezen.

Pizza Luca

Pizza Luca

Midden in de stad bevindt zich pizzeria Lucca. Het restaurant heeft in de zomer een terras buiten met uitzicht op het water en Christiansborg slot. Hier kun je genieten van een pizza en tegelijkertijd vermaak je je met alles en iedereen wat op straat voorbij komt. ‘s Winters kan je knus binnen zitten. De pizzeria valt niet zo snel op als je naar restaurants zoekt in Kopenhagen, dus dat maakt het een extra leuke plek. Een echt bourgondisch gevoel krijg je ervan!

Palazzo diner

Palazzo diner

Bij Palazzo diner kun je zo ongeveer alles van de kaart proeven, want ook hier werken ze met menu’s om te delen. Daarnaast hebben ze een arrangement met onbeperkte wijn als je die van tevoren boekt. Een goede tip als je met vrienden of vriendinnen bent en daarna lekker in de lampen wilt hangen. Want deze zie je misschien niet aankomen, maar ze hebben ook nog eens een karaokebar onder in het restaurant. Een en al fun dus!