Fijnste hotels van Kopenhagen – de ultieme lijst

Denemarken, Kopenhagen, 23 mei 2022, door Michel + Renske

Fijnste hotels van Kopenhagen – de ultieme lijst

Knap lastig, zo'n hotel zoeken in Kopenhagen. Want je weet al voordat je gaat rondspeuren dat dit een kostbaar grapje kan worden. Daarom hier een paar onmisbare tips - want met deze ga je niet de mist in. Genieten it is.

Coco Hotel

Coco Hotel

Echt, de allerleukste wijk als je het ons vraagt: Vesterbro (voor de kenner). Hier vind je het knusse, lieve, leuke, gezellige Coco Hotel. Met een heerlijk verscholen plekje die bescheiden aanvoelt, doen ze zichzelf te kort.

Door de subtiele ingang – als zijnde een winkel pand- doet niks je vermoeden dat hier een waar hotel schuil gaat met een binnentuin en fantastische lounge. De eye catcher als je het ons vraagt; de heerlijke artwall en zomers het heerlijke terras buiten in de patio.

Over het ontbijt nog maar te zwijgen – team Coco zet het lekkerste ontbijt op de counter waar je lekker kan pakken waar je zin in hebt. De kamers zijn licht, modern en prachtig. Aanrader dit lieve boutique hotel.

25H Copenhagen Hotel

25H Copenhagen Hotel

Kopenhagen is een nieuwe parel rijker, want 25H streek neer in Kopenhagen. The eagle has landed. 25H hotels staan vooral bekend als een jong urban hotel – met iets te hippe quotes als “we never grow up” – daar zijn we wat minder fan van. Van het interieur daarentegen wel.

De fleurige kleurtjes, prachtige printjes en pracht meubels zorgen ervoor dat je je zonder moeite thuisvoelt bij 25h. De locatie draagt daar ook aan bij gezien ze zich in hartje centrum bevinden.

De kamers zijn al even kleurig en fleurig dus hier hoef je ook niet chagrijnig op te staan. Wil je voor je eten de deur niet meer uit dan kan je een hap halen bij Neni – het heerlijke concept dat we kennen uit Amsterdam en wat ook hier om door een ringetje te halen is.

Hotel SP34

Hotel SP34

Een heerlijk groen hotel op koprol afstand van hét plein van Kopenhagen. Bij Sp34 slaap je vooral in een hotel dat rust uitstraalt met natuurlijke tinten- veel hout, veel groen veel licht.

Ontbijten doe je dan ook in een groene oase. Een cocktail drink je boven op het dakterras en natuurlijk ga je de stad op de fiets verkennen met een van de fietsen die bij het hotel te huren zijn.

Qua restaurants kan je je hard ophalen want er is een Scandinavisch restaurant, maar ook een “vette hap” -burger restaurant. Voor een ieder wat wils dus.

Villa CPH

Villa CPH

Villa CPH is a whole new ballgame– Modern interieur, lichte kamers, en vooral een prachtig interieur.

Het pand is al even prachtig met hoge plafonds, oude elementen en heerlijke sierlijke trappen. In het midden van het hotel vind je de prachtige overdekte courtyard die het middelpunt vormt van deze fantastische plek. Last but not least is Villa CPH bekend vanwege zijn heerlijke brasserie Kontrast (waar menig mens langs komt, ook zonder in het hotel te verblijven). Je wilt niet meer weg..- beloofd.

Steel House

Steel House

Steelhouse is dè uitkomst als je op een minder budget wil reizen. Bij Steelhouse zijn er namelijk privé kamers beschikbaar, maar ook hostel kamers waar je je kamer dus eventueel deelt.

Bij Steelhouse is het hostel deluxe moeten we zeggen – hygiënisch, modern en hip. Ook voor gezinnen een perfecte uitkomst als je toch hartje stad wil verblijven.

Extra leuk? Bij steekhouse is er een zwembad (jawel!) in de basement, daarnaast ook nog meer vertier zoals een games room, pingpong tafel, bioscoop.

 

Hornbaekhus

Hornbaekhus

Een klein beetje spijbelen is Hornbaekhus, want het ligt een half uur van Kopenhagen verwijderd, maar zeer zeker de moeite waard als je iets meer rust wilt en toch de stad wilt bezoeken.

Vanaf Hornbaekhus reis je zo naar alle musea (hallo Louisiana) en de stad met een perfecte treinverbinding of met de auto. Los daarvan slaap je in een heerlijk traditioneel, fantastisch, pand – Scandinavische stijl; rood met wit- je kent het wel.

Daarnaast is er een wisselend menu waardoor je elke avond mee kan eten. Het menu wordt per week op de site en bij de check in gecommuniceerd. Dit alles aan een lange tafel met alle gasten – gezelligheid dus.

De kamers zijn knus, kleurig en er wordt niet bezuinigd op een kitscherig bloemetje hier of daar. Naast dit fantastische hotel met 51 kamers hebben de eigenaren ook een strand hotel een eindje verderop. Villa Strand zoals ze dat noemen. Een wat kleiner pand met 15 kamers en gelegen in de Deense duinen. Genoeg te exploren dus bij hornbaekhus en co.

Wide Hotel Kopenhagen

Wide Hotel Kopenhagen

In de categorie ‘originele en spannende stek in het hart van Kopenhagen’: het Wide Hotel! Echt een pareltje waarvan je moet weten, anders weet je het niet ;-). Het hotel zit namelijk bovenop een ander hotel hartje Kopenhagen en is fijn eigentijds en nieuw.

Wide Hotel

Manon Les Suites

Manon Les Suites

Ook een aanrader is het prachtige hotel Manon les Suites, onderdeel van de Guldensmeden hotelgroep. Iets duurder, heel prachtig en reuze kindvriendelijk. Belangrijke noot hier is dat het hotel zijn alleruiterste best doen om volledig duurzaam te functioneren. Achter de schermen uiteraard, daar voel en zie je nauwelijks iets van. En voor de schermen: de patio met zwembad waarop vrijwel alle kamers uitkijken is waanzinnig!

Manon les Suites