48 uur best of Bart
  • 22 May 2018
  • Happy New Website!
Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
22 May 2018
  • 19-07-2017
  • Lijstjes, Nijmegen

LITTLE ESCAPES: 5 x Nijmegen

LITTLE ESCAPES: 5 x Nijmegen

Bij Bart HQ komen we veel, veel te weinig in Nijmegen. Waarom? Geen idee. Sterker nog: een journalist van profi-horecamagazine Misset Horeca, toch niet de minste, beweerde onlangs nog dat Arnhem en Nijmegen vér vooruitlopen op 'ons' Amsterdam. Tsja. Wie zijn wij dan. Afijn, we komen er te veel te weinig, in het toch altijd net een beetje uit de richting Nijmegen, we guess. Gaan we verandering in brengen. Het eerste bliksembezoek aan de stad is een feit en we kunnen concluderen: we'll be back. Soon. En hoewel we ons best doen, kan er in een bliksembezoek maar zo veel gegeten en gedronken worden. Deze toppers deden we alvast aan. Voila: 5 x (het beste van) Nijmegen.

Philipse Brocante en Koffie
Dit is een lievelings. Maar echt. Van het terrasje buiten (echt adorbs), tot de inrichting binnen (alles vintage) en vergeet niet de koffie met excellente macaron (die ook nog eens op een eigen minischaaltje geserveerd wordt). Voor lunch, koffie, thee, zoetigheid en blijheid ga je naar Philipse Brocante en Koffie Nijmegen. In het ene zaakje de brocante en in het andere de koffie. Qua looks: een en al hebberigheid.

Bairro Alto
Verstopt achter de Grote Markt in Nijmegen vind je Bairro Alto. Een klein maar fijne koffietent in het centrum van Nijmegen, waar ze de beste koffie van Nijmegen schijnen te maken. Ondanks de ‘geheime’ locatie, is het er toch altijd extreem druk, dus vechten voor een tafeltje is helaas noodzaak. Met mooi weer neem je een picknickmand mee en lunch je heerlijk in het gazon.

Bairro Alto is ook opgenomen in het boek Little Escapes, met daarin nog veel meer onbekende parels in Nederland en Vlaanderen. Lees meer: Little Escapes. Of bestel meteen via Bol.com

firma2kopie

De Firma
De Firma is na vijf jaar volledig gerestyled. Hoe het er hiervoor uitzag? Uhm... Mwah. Maar nu, nu is het een groot restaurant met een uitgebreid terras (met zon!), en twee verdiepingen vol wit, hout, blauwe tegeltjes, plantjes en meer om neer te strijken aan een van de stylish tafeltjes op een van de stylish banken. De Firma was al open voor diner maar na de verbouwing is het nu ook open voor lunch. Verwacht salades en broodjes maar niet de standaard versie (overigens ook niets mis mee hoor, daar niet van). Geen broodje carpaccio maar een BBQ Tempeh Sandwich. Geen salade Nicoise maar een geroosterde bieten salade met macadamianoten, mandarijnendressing en Parmezaanse kaas.

MUNT Saladebar
Iedere stad heeft er wel eentje, een saladebar. En het concept moge duidelijk zijn: gezond. En wie vertegenwoordigt Nimma op dit gebied? MUNT Saladebar. Voor al uw soepen, salades en sappen.

cali

Bar Cali
Bar/cafe/hangout. Met lunch, koffie, wijn, (speciaal)bier, gin&tonics, huisgemaakte hapjes, kunst en muziek. En tequila. In Californische sferen. Van 12 tot 10 in de avond geopend dus ook later op de dag kan er een koffietje gehaald worden. En die kan uiteraard binnen in de gezellige bar worden opgedronken maar het zitje voor is toch ook wel een aanrader.

Foto Bar Cali rechts via Janne