4 november 2019, door Maartje

5 x topfavoriete restaurants in Parijs

4 november 2019, door Maartje

5 x topfavoriete restaurants in Parijs

Never not naar Parijs, zoveel mag duidelijk zijn. Af te lezen ook aan het giga-aantal tips op deze site met betrekking tot de Franse hoofdstad. Lees maar eens dit lijstje met lievelingshotels in Parijs, of de leukste plekken van (alleen al) het 10e arrondisement. Of een verslag over waar we de dag het liefst beginnen. U begrijpt, er komt geen eind aan. En dus tijd voor een beknopt verslag van onze favoriete échte restaurants. Van die adressen waar je even voor gaat zitten. Komt-ie: 5 x topfavoriete restaurants in Parijs

Carbon Parijs

Carbon Parijs

De zaak kreeg te dealen met een fikse brand maar gelukkig zijn ze weer open, in de verbeterde versie uiteraard.

Lees meer: restaurant Carbon Parijs

Beelden via Sophia van den Hoek voor Little Escapes

Cantina Parijs

Cantina Parijs

De eigenaren van Cantina hadden tijd over, een leuk miniscuul pandje op het oog én een goed idee voor een tweede zaak. Dat werd Cantina Paris en restaurant Cantina Paris is 7 dagen per week een keiharde aanrader.

Lees meer.

"

Maar voor je verder leest: deze lijst is eigenlijk meer dan compleet: Barts Best of restaurants in Parijs. Graag gedaan

"

Restaurant Malro Parijs

Restaurant Malro Parijs

Scandinavian design meets Italian Pizza. Ofwel: restaurant Malro in Parijs. Terwijl we in Parijs door een rustig straatje liepen. (op weg naar Merci Concept Store – what else) kwamen we langs een restaurant waar we naar binnen móesten. Alleen al de looks, en de uitstraling van de zaken, zogen ons over de drempel. En dan ga je he, je bent aan ‘het Barten’ of niet. Wat we vonden? Restaurant Malro in Parijs mag blijven.

Lees meer: Malro Parijs

Faggio Parijs

Faggio Parijs

Echt, maar echt heel erg goed en heel erg Frans eten? Zo’n tentje waarvan het lijkt alsof het je persoonlijke ontdekking is? (niet verder vertellen). Faggio Paris is het enige correct antwoord. Het kleine zaakje is op en top Parijs qua ambiance maaaarrrr stiekem een osteria. Italiaans dus. Op het menu verbluffend goede pizza’s en charcuterie. Je bent gek als je niet gaat zeg maar. Oh, en je vindt Faggio ook nog in het 9e, een van de leukste buurten van de stad.

Cheval d'or Paris

Cheval d'or Paris

Niet echt op de route: je vind restaurant Cheval d’or Paris namelijk in het 19e arrondisement. Maar wie ooit aangeschoven is in het lichte, serene (qua inrichting dan) no bullshit restaurant waar het beste van Frankrijk en de Aziatische keuken samen komen, wil vast en zeker nooit meer anders. Beloofd. En dat had je niet verwacht toen je naar binnen ging bij de dieprode rode kitsch-gevel in de Chinese wijk in Parijs. Cheval d’Or (‘gouden paard’) serveert verrukkelijke Chinese gerechten in een Frans jasje. Kokkels in een citroengrasbouillon, heerlijke magere carpaccio met yuzu en sojasaus, rokend hete bao-broodjes gevuld met extreem mals varkensvlees, meer varkensvlees geserveerd bovenop noedels plus een eidooier die wacht om te worden doorboord, witte en groene asperges geserveerd over een verdomd goede witte sesamcrème en een troostende vla-bao met crème pâtissière. NOM.