Frankrijk, Parijs22 september 2020, door Anna Sophie Wellink

Hotel Les Deux Gares, Parijs

Frankrijk, Parijs, 22 september 2020, door Anna Sophie Wellink

Hotel Les Deux Gares, Parijs

Parijs, le website staat er afgeladen vol mee en dat is niet voor niks, want wij zijn francofielen. Oui oui, leuk voor een weekend, leuk voor een midweek of gewoon (en stiekem het allerleukst) een hele week. En toen, ooh lala, toen we deze parel voorbij zagen komen flitsen, gingen we massaal opzoek naar een excuus voor een bezoekje aan Paris. Verkocht, ja dat zijn we. En een beetje 'op' het bijna ongelofelijk knappe Hotel Les Deux Gares. In Parijs, dus. Mocht je de memo gemist hebben na het zien van het beeld (we get you).

 

Hotel Les Deux Gares

Hotel Les Deux Gares

Soms zijn er van die plekken waar je het liefst alles wat je ziet in je koffer wil stoppen en meenemen voor je eigen thuis. En het heet Hotel Les Deux Gares. Oeps, daar hebben -we op een positieve manier- heel veel last van. Dat zit ‘m allemaal in het prachtige oude gebouw, volledig gerenoveerd en ingericht door Engelse interieurontwerper Luke Edward Hall. En die combinatie is behoorlijk match made in heaven. Print op print op print. Streepjes, bloemenmotief en -want waarom niet- een wild animal op de muur. Alles knap en mooi, in het gebouw gepropt. En toch, toch klopt alles. De droom.

 

 

Vintage met een dikke knipoog

Vintage met een dikke knipoog

De kamers zijn kleurrijk en vrolijk (we omschrijven het gewoon even als vintage met een dikke vette knipoog). En vooral die knipoog, is hetgeen waarom we liever vandaag dan morgen arriveren. Engelse chic gecombineerd met Franse soul. En je zou het bijna vergeten: zelfs fijne bedden. Je weet wel, van die hotelbedden waar je bij arrivé even op wil/moet springen. Ha! De badkamers zijn allemaal anders, de ene met zacht roze tegels en de ander knalgeel met groene spiegels. Toiletartikelen van Bonne Nouvelle, verbena, spicy bessen en een tikkie tabak, heerlijk. We willen ook best hier intrekken?

 

 

 

 

Ook een fitnessruimte met de nieuwste WaterRower-apparaten, quoi? Precies ja, hadden we ook, maar in een notendop schijnt het goed voor je te zijn… Kan handig zijn, na een portie Franse slakken, stokbrood (met roomboter) en du vin. Even je bourgondische guilt-gevoel wegroeien of anders stap je toch gewoon even die crosstrainer op? Of, onze persoonlijke favoriet; doe gewoon een extra actief rondje 10e arrondissement, hier wat fijne tips. Best bijzonder zo middenin Parijs, maar bij Hotel Les Deux Gares hebben ze ook een sauna. Naar buiten gaan is dus niet heel erg broodnodig. En dat is weer fijn voor een regenachtige dag of -gewoon omdat het kan- een goeie massage tussen het shoppen, dineren, musea bezoeken, eten en ‘whatever floats your trip to paris boat‘ door.

 

 

 

Café Les Deux Gares

Café Les Deux Gares

En dan net, als je denkt dat het niet nog beter kan worden… komt het volgende aan bod. Bij dit top adres zit in hetzelfde pand een café. En da’s niet zomaar een café. Ook hier is Luke Edward Hall goed los gegaan op het interieur. We kunnen er kort of lang over zijn, maar het is onderscheidend, verassend, kleurrijk en precies wat we waanzinnig mooi vinden om naar te kijken. In het verlengde van het hotel, het is een match maar dan wel met van van die goeie franse accenten. Eigenaar Frederic Lesire vind je achter de bar. De keuken staat onder leiding van chef Jonathan Schweizer en op je bord authentieke Franse klassiekers met een moderne twist. En in het glas een ruime keuze aan wijnen, fijn.

 

 

Hotel Les Deux Gares ligt in het 10e arrondissement van Parijs, op 1 minuut lopen van Gare de l’Est en op 3 minuten lopen van Gare du Nord. Wij pakken de koffers alvast.

Hier boek je Les Deux Gares