19 december 2023, door Isa de Laat

Bistrobar Aan Tafel BIJ Fagel in Den Bosch: een bar met mooie wijnen, kaas, escargots en paté

19 december 2023, door Isa de Laat

Bistrobar Aan Tafel BIJ Fagel in Den Bosch: een bar met mooie wijnen, kaas, escargots en paté

Pascale, wat zijn we bij dat je weer terug bent. Samen met haar man runde ze veertien jaar lang restaurant Le Couple in de Ridderstraat. Na het overlijden van haar man ging ze aan de slag bij onder meer Visch en de golfbaan in Sint Michielsgestel. Maar Pascale is terug in de horeca van Den Bosch, met haar eigen bistrobar weliswaar. Aan Tafel BIJ Fagel in Den Bosch is open, een bar met mooie wijnen, kaas, escargots en paté net achter de Pensmarkt.

 

Aan Tafel BIJ Fagel

Aan Tafel BIJ Fagel

Een origineel en uniek concept voor Den Bosch, maar het idee erachter is al snel duidelijk. Als een voorliefde voor kaas en paté maken in je blijft zitten, dan moet je er iets mee doen. Zo dacht ook Pascale. Regelmatig was ze te vinden in de Kolperstraat en na een aantal keer gekeken te hebben naar het bord ‘te huur’, trok ze de stoute schoenen aan. Op haar zestigste opent ze haar eigen bistrobar.

Aan Tafel bij Fagel is een intieme bar waar kaas de hoofdzaak is. En die kaas, die kent ze maar al te goed. Zo deed ze zelfs mee aan een kaasconcours, waar je blind details over verschillende kazen moet weten. De kazen van de bistro komen van Kaasaffineurs Van Tricht en Kaasmakerij de Oudwijker. De tweede voorliefde is voor paté, die maakt ze al haar hele leven zelf. De paté vind je ook terug op de kaart, net als de vele geheime recepten die haar familie kent. Denk aan escargots naar recept van haar vader. Iedere dag, met uitzondering van de dinsdag, kunnen er maximaal twintig gasten van twaalf tot acht uur terecht.

Als er iemand bewijst dat er écht een ongedwongen sfeer kan hangen in een bistrobar, dan is het honderd procent zeker Pascale.

 

Aan Tafel BIJ Fagel