Frankrijk17 oktober 2022, door Isa de Laat

De mooiste accommodaties in Avoriaz en Morzine in de Haute Savoie (Frankrijk)

Frankrijk, 17 oktober 2022, door Isa de Laat

De mooiste accommodaties in Avoriaz en Morzine in de Haute Savoie (Frankrijk)

Wat zouden we graag een huisje in de bergen willen. Zo'n sprookjesachtig chaletje waar je in de winter na het skiën bij de haard gaat zitten en waar je in de zomer na het wandelen een cocktail op het terras kunt drinken. Als we een suggestie mogen doen voor de locatie van ons droomhuisje, dan zouden dat Avoriaz en Morzine in de Haute Savoie zijn. Morzine is zo'n traditioneel Frans bergdorpje (houten chalets en zo knus). Avoriaz is echt een wintersportparadijs, middenin Les Portes du Soleil. Allebei staan ze voor duurzaamheid.

Maar oké, een eigen accommodatie blijft bij dromen. Gelukkig zijn er genoeg accommodaties waar je voor een vakantie kunt doen alsof het jouw plekje is. Dit zijn de mooiste accommodaties in Avoriaz en Morzine in de Haute Savoie (Frankrijk).

 

Barts Boekje wintersport? We groeien! Lees hier alles. 

AliKats Mountainvillages - Morzine

AliKats Mountainvillages - Morzine

Oh, uitzicht is alles in de wintersportgebieden. Zo zonde als je raam dan net op een ander gebouw uitkijkt.. Niet het geval bij Chalet Alpaga in Morzine. Daar hebben alle kamers in het chalet namelijk uitzicht op de bergtoppen. Een accommodatie voor 12 personen, althans als je alleen Alpaga 1 boekt, neem je Alpaga 2 erbij dan kunnen er maar liefst 24 gasten in verblijven. Best of all: toch wel de hot tub en sauna (outdoor). De droomplek voor met de familie, toch? Of natuurlijk voor met je vrienden. Vanaf december 2022 geopend.

Maar er is meer, Chalet Alpaga is onderdeel van de Alikats (dat zijn echt knappe chalets in Morzine, check de foto). Check ook zeker de andere chalets.

Chalet Alpaga 

Mil8 hotel - Avoriaz

Mil8 hotel - Avoriaz

Hoogtepunt als het gaat om interieur hoor, het Mil8 hotel in Avoriaz. Mil8 verwijst naar de hoogte van het bergdorp. Architect Hervé Marullaz matchte het hotel mooi met de omgeving. En de designers Catherine en Jérôme Clermont zijn verantwoordelijk voor een combinatie van warme materialen. Warm en uitnodigend, dat is het sowieso bij Mil8 hotel in Avoriaz. Wat je sowieso ook krijgt bij een overnachting is ontspanning in de wellness, het gemak van ski’s uit en hotel in, een goed restaurant en natuurlijk mooi uitzicht.

Hôtel des Dromonts - Avoriaz

Hôtel des Dromonts - Avoriaz

Nog zo’n gevalletje direct aan de piste is hôtel des Dromonts in Avoriaz. Ski-in, ski-out it is. Oud gebouw, dat wel, stamt uit 1964 om precies te zijn. Maar wel met een mega renovatie. Wat er overbleef zijn niet de grootste hotelkamers, maar pinky promise dat je die hotelkamer niet veel nodig gaat hebben. Wederom een mooi interieur; wellness en goed restaurant zorgen voor het nodige vermaak.

 

Hôtel des Dromonts

L’Amara - Avoriaz

L’Amara - Avoriaz

Spa voorop, bij L’Amara. Deze residentie ligt aan de voet van een klif en dat is, jawel, weer goed voor een uitzicht waar we het hele jaar op wachten. De residentie is op het zuiden gebouwd, goed voor de lichtinval. Typisch gevalletje knus chalet, maar wel het comfort van een goed hotel.

Komt dus mede door die spa, de Deep Nature® Spa. Met een buitenbubbelbad,  binnenzwembad, sauna en hammam. Vergeten we bijna de fitness (al staan we toch liever op de latten).  

 

 L’Amara

Dahu Hotel & Spa - Morzine

Dahu Hotel & Spa - Morzine

Puur natuur bij Dahu Hotel & Spa. Duurzaamheid staat hier voorop en deze locatie is voor zowel de winter, maar ook zeker voor in de zomer ideaal. Waarom? Wat denk je van de fijne ruime balkons en goed eten. In ongeveer tien minuten loop je naar het centrum van Morzine.
Pluspuntje is toch zeker wel het vriendelijke personeel.